banneri

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Ruoto suoraksi

Tänään ajettiin Ranskan ympäriajon 14. etappi Grenoble-Risoul. Ensimmäinen Tour de Francen etappi tänä vuonna, minkä ehdin seuraamaan melkein alusta asti ja loppuun saakka. Osaa etapeista olen kuunnellut yöllä eurosportin uusintana, mutta eihän se ole sama asia.

Kaverit ei ymmärrä ollenkaan, miten kukaan jaksaa seurata 5 tuntia letkassa pyörällä ajoa. Eihän se olekaan ollenkaan pointti, ettei etapin aikana oikeastaan tapahdu kauheasti mitään. Siinähän se viehätys onkin! Äärimmäisen rentouttavaa seurata mahtavia vuoristomaisemia ja kuunnella erittäin asiantuntevia ja rauhallisia selostajia.

Pyöräletkan seuraamisessa on jotain todella rauhoittavaa. Selostaja ei huuda edes loppukirin aikana. Selostajat lähetyksestä tekee rentouttavia ja rauhoittavia. Tuntikausien lähetysten aikana on aikaa käydä läpi kisan historiaa, kisapaikkojen historiaa, tarjoilla mielenkiintoisia pikkudetaljeja ja tietysti faktaa talleista ja pyöräilijöistä. Selostaja tarjoaa tourin aikana 3600 kilometrin kiertoajelun Ranskassa.

Mä katson lähetykset eurosport-playerin kautta. Kuvan laatu on mun koneella kehnohko, mutta ei se haittaa. Kännykässä olisi terävä kuva, mutta en saa vaihdettua kännykästä selostusta suomeksi. Mä haluan ehdottomasti Peter Selinin selostamaan ja kännykän automaattisesti valitsemaa ruotsia ymmärrän aika huonosti.

Yleensä katson huonosta kuvasta vain ne osat, missä oikeasti tapahtuu jotain. Muuten makaan tietokoneen vieressä selälläni kuulokkeet korvissa ja kuuntelen. Toisinaan saatan nukahtaa kesken lähetyksen, mutta se ei oikeastaan edes harmita. Selkäparkani tykkää, kun 5 tuntia pötköttää jalat hieman koukussa ja selkä suorassa pyöräilyä kuunnellen. Kissakin tykkää, kun pääsee mahan päälle makoilemaan.

Tämän päiväisen etapin voitti puolalainen Rafal Majka. Kisan johdossa jatkaa Nibali. Huomista etappia en taida ehtiä taas seuraamaan ollenkaan. Tyttöjen kanssa ollaan menossa asuntomessuille. Asuntomessupostauksia siis tulossa lähipäivinä varmaan useampiakin.

Kaverit ei ymmärrä ollenkaan pyöräilyä tai sen seuraamista. En tunne ainuttakaan ihmistä, joka tykkää sitä seurata. Laji on ilmeisen suosittu jyväskyläläisten ruokabloggaajien joukossa. Oman kylän tytöistä ainakin Campasimpukka ja Luimupupu jakavat rakkauden tähän lajiin. 

Mun koneraukkani ei pysty parempaan kuvanlaatuun. Vika ei ole palvelussa vaan laitteessa.4 kommenttia:

 1. Sulla on mun luontoni! :D Hauskinta on tosiaan pitää pyöräilyselostus päällä, voi puuhailla mitä vaan, saattaa olla, että maaliintulo livahtaa ohitse ja turha kysyä, kuka voitti. Mutta useat etapit kyllä vahtaan ihan alusta loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voittaja on sivuseikka ja sen voi tarkistaa letourin sivuilta :D

   Poista
 2. Joo, varsin monelle on turha yrittää selittää kisan katselun ja kuuntelun hienoutta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...