banneri

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Pikainen linssi-coucousylläri

Menin illalla nukkumaan jo ennen yhdeksää. Pitkien yöunien jälkeen heräsin tietysti reilusti ennen iltavuoron alkua. Ylimääräinen aika aamulla ei tietenkään tarkoita ajan hyödyntämistä vaan pitkää loikoilua, tietokoneella notkumista ja välttämättömyyksien väistelyä. En nykyään enää edes keitä kotona aamukahvia, kun olen onnistunut maksimoimaan aamulla laiskuuden ja minimoimaan ajankäytön pakollisiin asioihin.

Aikaa oli ja nälkäkin alkoi vaivata, ensimmäisen kerran tässä työpaikassa, laitoin ruokaa ennen iltavuoroa. Kaapeissa ei olut mitään, joten täytyi taas valmistaa yllätys. Aikaisemmin kutsuin näitä epämääräisiä sörsseleitä öpöstykseksi. Kaverit kielsi sen ja käskivät kutsua yllätykseksi. Yllätys on siis se ruokalaji, jota aloittaessa ei tiedä, mitä se tulee pitämään sisällään. Yhteistä kaikille yllätyksille on, että se valmistetaan nopeasti ja käytetään, mitä sattuu löytymään.

Couscousia valmistan ehkä kerran vuodessa. En välttämättä joka vuosikaan. Jotenkin en osaa sitä käyttää. Riisin, perunan ja pastan kylkeen on helppo heittää joku soossi sattumilla. Couscous ei mun makuun oikein kestä nesteessä uiskentelua. Couscousruuan ehkä pitää olla kuivempaa. Täytyis vaan tehdä useammin couscousia. Maussa ei mitään vikaa ole ja varsinaista pikaruokaa.

Linssi-couscous-ylläri

Couscousia turvotettuna (vettä, couscous + suolaa)

Linssejä
sipuli
pari valkosipulin kynttä
inkivääriä
pari ruokalusikallista tuorejuustoa
suolaa
curryä
chiliä
vettä
öljyä

Pilko ja kuullota sipulit pannussa. Lisää mausteet ja kuullota mausteita hieman. Lisää linssit ja sekoita. Lisää vettä hiljalleen, kun edellinen on imeytynyt pois. Kun linssit on kypsiä, lisää tuorejuuston jämät, jos on. Tarkasta maku ja sekoita couscous joukkoon.

Helppoa, hyvää ja huokeaa. Silmät olis kaivannut sapuskaan esim. paprikaa ja väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...