banneri

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Luottokamat

Useimmilla on käytössään tavaroita, joita ei vaihtaisi pois ja joiden korvaaminen uudella on täysin mahdotonta. Moniin tällaisiin arkisiin käyttöesineisiin usein liittyy myös lukuisia muistoja hauskoista hetkistä katkeransuloisiin muistoihin.

Omat luottotavarani olen saanut perintönä. Nämä ovat kaikki vanhoja, ei todellakaan mitään kaunokaisia, mutta käyttötarkoituksessaan ja tunnearvoltaan korvaamattomia.

Valurautapannu

Tämä pannu on vanhempi kuin minä itse. Maailman paras paistinpannu! Käyttöominaisuuksien ohella tällä on kovasti tunnearvoa. Mitenköhän monta tuhatta tällä pannulla paistettua muikkua olenkaan elämäni aikana ehtinyt syömään. Sain pannun keväällä, kun muutettiin Kalastaja palvelutaloon. Erikseen sanoi, että hae se pannu matkaas, että saat edes joskus kunnollista kalaa.Poimuri

Näillä seuduin poimuria kutsutaan myös rohmuksi. Poimurillakin on ikää enemmän kuin itselläni. Perintönä saatu tämäkin. Istuu käteen erinomaisen hyvin ja pitää mustikatkin ehjinä. Ei mikään kaunokainen, mutta käyttötarkoituksessaan ylivertainen. Tämäkin on Kalastajan perintöjä, mutta siltä ajalta kun kunto oli vielä paljon parempi.Polkupyörä

Punainen paholaiseni. Ei ylimääräisiä rikkoontuvia osia. Lujaa tällä vaihteettomalla mummo-pyörällä ei pääse, mutta oikein passeli kapine kaupunkiajeluun. Muutaman kilometrin matka keskustaan taittuu hetkessä. Sitä kauemmas tällä ei oikein viitsi lähteä polkemaan. Viitseliäisyyteni myös tehokkaasti estää pitemmät pyöräilyt, kun autollakin pääsee. Niin yksinkertaista tekniikkaa, että osaan itsekin korjata kumin, jarrut ja rasvata ketjut. Perittyä omaisuutta tämäkin, vaikka huomattavasti edellisiä nuorempaa vuosikertaa.Laitetaan tää yksi uudempikin, kun ollut erittäin tyytyväinen hankintaan. Uudempaa tuotantoa edustaa keväällä Ikeasta ostettu mortteli. Tämä kyllä riittää erinomaisen hyvin minun tarpeisiini. Paremmasta en tiedä, mutta ei mun tarvitsekaan tietää.


Mitä teidän muiden luottokamat on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...