banneri

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Finncon 2014

Ajoin tänään ensimmäisen kerran pyörällä koko vuonna. Nolottaa suorastaan tämä laiskuus. Motivaatio pyörän renkaiden täyttöön kumpusi niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin olemattomat parkkipaikat. Kaupungissa on tänään menossa Asuntomessut, SuomiPop-festarit, Jyväskylä kesä ja Finncon. Ei käynyt mielessäkään, että muutaman kilometrin matkan olisin taittanut autolla ja pyörinyt puoli päivää parkkiruutua etsimässä. Uskollinen vaihteeton Ainottareni rullasi oikein kevyesti, vaikken ketjuja jaksanutkaan rasvata.

Suomen suurin science fiction ja fantasiakirjallisuustapahtuma järjestettiin tänä vuonna ihan kotikulmilla. Millään tavalla en ole kiinnostunut scifistä tai fantasiakirjoista tai tutustunut kumpaankaan lajiin. Menin paikalle uteliaisuudesta ja tapaamaan lapsuuden ystävää. Tilaisuus on ilmainen, joten suurtakaan kynnystä paikalle saapumiseen ei ollut.

Mennessä oli vähän sellanen fiilis kuin olisin tekemässä jotain luvatonta ja matkalla tirkistelemään jotain friikkisirkusta. Olihan siellä kieltämättä kaikenlaista viilettäjää. Suurin osa oli ihan tavallisissa säähän sopivissa arkivaatteissa. Osa oli pukeutunut erilaisiin teeman mukaisiin asuihin.

Kävin kuuntelemassa kolmea esitystä. Ensimmäisen teemana oli paneelikeskustelu tulevaisuuden kirjasta. Tilaisuus oli ihan mielenkiintoinen. Keskittyi lähinnä e-kirjoihin.

Paneelikeskustelun jälkeen siirryin kuuntelemaan esitelmää Muumi-kirjoissa esiintyvistä kartoista. Aihepiiri jäi täysin irralliseksi. Jäi täysin epäselväksi, miksi tutkija on perehtynyt Muumi-kirjoissa kuvitukseen käytettäviin karttoihin, kun kuvituskarttoihin ei missään vaiheessa kirjoja edes viitata.

Kolmantena oli paneelikeskustelu nuorten fantasiakirjallisuudesta, jossa ystäväni oli keskustelijana. Keskustelu oli erittäin mielenkiintoinen, vaikkakin alussa oli vähän vaikeuksia seurata keskustelua. Termistö genreen tutustumattomalle oli vierasta, mutta pääsin sisälle aika nopeasti. Mulla on Twilightit, Game of Thronesit ja Nälkäpelit lukematta. Monta mielenkiintoista, erityisesti kotimaista, kirjaa nousi esille, jotka ehdottomasti haluan lukea, vaikka ne nuorisolle suunnattuja pääasiassa onkin.

Muutakin mielenkiintoista olisi ollut, mutta velvollisuudet eli koiran kusetus kotona kutsui. Tapahtumapaikalla olisi puhetilaisuuksien lisäksi ollut näyttelyä, lautapelejä ja kirjojen myyntipöytiä, mutta niihin en tutustunut.

Ohjelmalehtinen

Paneelin osallistujista puolet, nuorten fantasia kirjallisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...