banneri

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Tacolettuja

Tänä viikonloppuna kisataan agilityn mm-karsinnat Rovaniemellä. Koiraurheilu on parasta paikanpäällä, mutta persaukisen ja tänään töissä olleen on seuraava kisoja kotisängystä. Onneksi kisoista sentään tulee youtuben kautta livestreamiä.

Ystävistäni 2 on jo raivannut tiensä huomiseen finaaliin. Monta on vielä jälkimmäiselä karsintaradalla tulessa. Toivotaan finaalipaikkoja vielä lisää ja onnistumisia huomiselle! Ens vuonna karsitaan kotikulmilla. Toivottavasti olemme siihen mennessä saaneet osallistumiseen oikeuttavat tulokset kasaan ja raivannut itsemme lähtöviivalle.

Tänään piti saada lohturuokaa, kun kaikki muut on Rovaniemellä ja minä en. Koko päivän töissä teki mieli lettuja suolaisella täytteellä. Sapuskan vääntäminen on vähän vaikeaa lähetystä seuratessa. Valitettavasti en saa livestreamiä näkymään kännykästä, joten en voi paistaa lettuja ja seurata kisoja. Lettutaikinan tein kotiin tullessa säkäluokkien välissä turpoamaan. Täytteen valmistin ensimmäisen radan jälkeen, kun toista rataa rakennettiin. Lettuja paistoin lähtölistan mukaan sopivissa väleissä, kun kavereita ei ollut hetkeen tulossa radalle.

Täytteeseen koitin hakea tacomausteesta jonkinlaista meksicohenkisyyttä siinä kuitenkin epäonnistuen. Täyte oli hyvää, mutta ei siitä kyllä meksicoa tullut mieleen. Pavut on kiva lisä jauhelihan joukkoon. Pavuilla on helppoa ja edullista jatkaa mitä tahansa jauheliharuokaa. Poikkeuksellisesti ostin valmiiksi liotettuja papuja. Yleensä liotan kuivista, mutta eihän niitä hetken mielihaluihin saa.

Lettutaikinan osannee jokainen tehdä. Minä paistan lähes aina veteen.

Taco-letut

400g jauhelihaa
1 tetra papuja
1 sipuli
runsaasti taco-maustetta
½ lootaa paprika-sipuli tuorejuustoa
suolaa

Paista jauheliha ja kuullosta sipuli. Lisää muut aineet ja sekoita.

Paista letut ja anna jäähtyä. Lisää täyte ja pyörittele rullalle. Kuorruta juustoraasteella ja lämmitä 225 asteessa niin pitkään, että juustoraaste on sulanut.

Paprika-sipulituorejuusto oli halvinta, mitä Prismasta löysin. Olin aika hämmästynyt, kun kaupan omalla merkillä ei ollut kuin 4 makua Toivottavasti valinnanvaraa tulee enemmän.
Täytettä


Rullalle vaan
Puolen litran taikinassa riittää syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...