banneri

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kuukausi ja yksi päivä

Kuukausi ja yksi päivä on se aika, jonka kuluessa en ole postannut mitään. En ole ehtinyt, eikä ole olut mitään blogattavaa. Olen ollut lähinnä väsynyt, kiireinen, väsynyt ja kiireinen ja laiskakin.

Joka suuntaan repeily on muuttanut ruokavalioni opiskeluaikoja huonommaksi, mikäli se edes on mahdollista. Aikaa ja energiaa ei vaan ole ollut kuin juuri ja juuri voileipien voiteluun. Yhdistetyn lounaan ja päivällisen olen yleensä syönyt autossa ratin takana. Iltaisin olen vain kaatunut sänkyyn ja pottukattilan keittäminen on kestänyt liian pitkään hereilläoloaikaan nähden.

Kaikki kiire on ollut ihan itseaiheutettua. Olen tehnyt sitä, mitä rakastan ja haluan tehdä. Tahti on vain ollut järjetön. Tahti on myös tuottanut tulosta ja kullanmurun kanssa on kiidetty voitosta toiseen ja kerätty pyttyjä pölyä keräämään. Tahtia on pakko hiljentää. Aivan hirveällä roskalla eläminen väsyttää entisestään, kun on tottunut syömään pääosin kunnollista ruokaa. Helposti jää myös syömättä, kun ei tee mitään roskaa mieli laittaa suuhunsa. Syömättömyys johtaa myös entistä suurempaan väsymykseen ja aivan kiljuvaan nälkään illalla.
Muutaman kerran olen ehtinyt tietokoneellakin notkumaan ja postauksia aloittamaan. Ehkä ne valmistuu jossain vaiheessa tai jää ajatusten tasolle. Aika näyttää. Ideoita on, mutta loppuun saattaminen on ollut ylivoimaisen vaikeaa.

Juhannukseksi laitoin ruokaa. Ihan oikeaa ruokaa. Kesämökkimme vaatimattoman varustelutason johdosta, kaikki sapuska piti olla kypsää tai paistinpannuun menevää. Kaikki ruoka piti ottaa lähimarketista mukaan, koska en olisi enää perillä päässyt kyläkauppaan (jonka valikoimassa on maitoa, kaljaa ja makkaraa).

Juhannuksena meillä syötiin nyhtöpossua kasslerista, ribsejä ja savusiikaa. Kaverina uusia pottuja, salaatteja jne. Kuvia en kotona ottanut ja pimeydessä ei syötäessä valo riittänyt.

Nyhtis oli parasta, mitä olen koskaan tehnyt. Nakkasin reilun kilon kassleria uuniin illalla klo 23 huitteilla. Kävin muutaman kerran aamuyöllä possua tökkimässä ja hämärästi epäilen klo 6 huitteilla sammuttaneeni uunin. Leikkelin lihoja pienemmiksi paloiksi ja hauduttelin suola-sokeri-soija-vedessä 125 asteessa. Nyhtyi todella iisisti. Maustoin lihan valmiiksi Sillä Sipuli -blogista bongaamallani ribsien marinadilla. Syöjätkin kehui maasta taivaisiin ja neljästään huitaistiin toista kiloa possukkaa yhdellä syönnillä. Muuten noudatin ohjetta, mutta lorautin vähän öljyä mausteiden sekaan notkistamaan seaosta ja helpottamaan sekoittamista lihan joukkoon. Ihan koko määrää en mausteseoksesta käyttänyt. Maistellen sopivaa suolaisuutta kohti mentiin mausteseosta lisäten.

Ribsit marinoin samalla marinadilla. Tai siis erillä, kun sotkin morttelin peräkkäisinä päivinä. Ribsit nakkasin uunipataan noin tunniksi 200 asteeseen esipaistoon. Ne oli tarkoitus grillata, mutta grillausmahdollisuuden puutteesta kuulin vasta myöhemmin. Heitin luut paistinpannuun ja otin pannusta jonkinlaisen pinnan. Reilusti voita kärventämiseen ja lautaselle pintasuola. Näytti kelpaavan ribsitkin ja häviävän pöydästä hyvin nopeasti.

Savusiika oli Citymarketista. Avaa vakuumi ja sulje silmät todellisuudelta.

Tänään on pitkästä aikaa ihan vapaa ilta. Ei mitään harrastuksia tai sovittuja menoja. Meinasin siivota, mutta tulin järkiini. Taidanpistellä juhannuksen jämiä poskeeni ja vähän selailla kesken jääneitä postauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...