banneri

torstai 1. toukokuuta 2014

Voihan Vappu!

Hyvää Vappua!


Vapun juhlimiseenkaan minulla ei ole muotoutunut mitään perinteitä, jos perinteiksi ei lasketa niitä asioita, joita en suostu tekemään. Reiluun kymmeneen vuoteen en ole suostunut astumaan keskustan lähellekään. Opiskeluaikoina ainejärjestöaktiivina tuli vietettyä monet perinteiset opiskelijavaput piknikeineen, kuohareineen ja päivätolkulla juopotteluineen.

Nykyään ihmettelen, miksi huhti-toukokuun vaihde saa ihmiset aivan sekaisin. Perinteinen vappusää on kuitenkin tässä maassa kylmä ja usein myös kostea. Räntää taivaantäydeltä ei ole poikkeuksellinen luonnonilmiö tähän aikaan vuodesta. Hyvähän tänään on örveltää ja ryypätä, kun useimmilla huomenna on vapaapäivä olon pelasteluun.

Yleensä olen viettänyt vappua muutaman kaverin kanssa. Oikein keväisellä säällä on kärvennetty jotain halvimmassa mahdollisessa pallogrillissä joka on joko liian kuuma tai kylmä. Kurjemmalla kelillä on pelailtu lautapelejä ja vedetty kaksin käsin karkkia ja muuta herkkuja. Joskus aikaisemminkin olen varmaan viettänyt vappua yksin.

Just nyt tänään olen erittäin helpottunut, ettei kukaan ole kutsunut mihinkään. Viime yönä nukuin jälleen olemattoman vähän ja aamuvuorojen jälkeen olen muutenkin ihan koomassa. Vähän kateellisena katselin muiden ostoksia kaupassa. Minulla ei ole mitään mahdollisuutta grillata mitään. En omista grilliä ja grillailu ei kai ole erityisen suotavaa kerrostalon parvekkeella (naapurit kyllä grillaa ja sytytysnesteen haju tulee minunkin parvekkeelle).

Kaupasta ostin paketin grillimakkaraa vähän niinkuin grillattavaksi. Voi ne polttaa paistinpannussakin. Oisin halunnut chorizoa, mutta en löytänyt keljon citymarketista. Pöyristyttävä pettymys. Miljoonan ihmisen seassa nappasin matkaan tarjouksesta HK:n BBQ -makkaraa.

<hmm... Nyt tapahtuu jotain muuta kuin oli suunniteltu>

Tämän jälkeen jouduinkin sitten hunningolle :D Koska olen aina kotona tai treenaamassa, kävin aattoillasta fiksaamassa yhden tietokoneen takaisin toimintaan ja ajelin autolla vielä klo 20 jälkeen kotiinpäin.

Meni ihan talkoina, mutta matkaan nakattiin viinipullo villasukilla. Avasin sen ja join sen pullon kokonaan. Ajattelin imaista siitä pari lasillista ja jättää vähintään pari desiä kastikkeeseen. Paskat, kaikki meni, eikä oikein piisannutkaan :D Humalatila on ehkä keskiverto niihin verrattuna, jotka kohta yrittää kotiinpäin. Omalla kohdallani voin sanoa, että olen ihan kännissä.

HK:n BBQ makkara on varmasti grillissäkin ihan yhtä pahaa kuin paistinpannussakin. Pitäis olla mausteinen grillimakkara, mutta tää on kyllä mauttomin, mitä olen koskaan maistanut... Huonompaa kuin halvin X-tran lenkki. HK:n sininen on sentään syötävää muissa olomuodoissa ja jäin miettimään, missä on se BBQ??? Ei edes närästänyt! Grillimakkaraa ei kai tarvii mainostaa BBQ-makkarana, että se kestää grillauksen? Ei maistu miltään ja koostumus on naapurikaupan halpislenkiä huonompi.
ikipediaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...