banneri

lauantai 10. toukokuuta 2014

Rätei ja lumpui

Vapun jälkeen on ollut kiire olemaan jouten. Eli olen ollut viikon iltavuorossa ja muuna aikana harrastamassa. Edellinen viikonloppu oltiin reissussa, tälle viikonlopulle olen jo ehtinyt olla töissä ja harrastaa. Iltavuoron aika on meillä ärsyttävä. Ennen vuoroa ei ehdi mitään ja jälkeen ei ehdi mitään. Voileivällä on eletty koko viikko ja kotona on käyty vain kääntymässä.

Työmaalla ei ole mikään kiire. Jos päivässä on tunnin verran jotain edes melkein työksi laskettavaa puuhastelua, kyseinen päivä on ollut varsin onnistunut. Pääosin istun autossa, seuraan ympäristöä ja neulon. Välillä käyn syömässä ja kahvilla ja jatkan neulomista. Välillä joutuu heittämään kudoksen käsistään kesken silmukan, pomppaamaan pystyyn ja kirmaamaan. Toivottavasti kesän myötä vilkastuu, muuten kaupungin lankakaupoista loppuu lanka.

Tällä viikolla olen neulonut tiskirättejä. Titytyystä ostin 100% bambulankaa. Kaapista löysin kerän 100% puuvilla (myös Titityystä). Kerrankin kävin Prisman lankaosastolla ja siellä oli Novitan Bambua. Novitan lanka ei ole 100% bambua nähnytkään ja siitä ei ole vielä varsinaista käyttökokemusta kuin neulomisen osalta.

Ohjelmassa on tällä viikolla ollut taas tiskirättejä. Aikaisemminkin neuloin niitä ja äitini on aivan rakastunut niihin. Kuulemma sekä 100% bambu että 100% puuvilla imee niin älyttömät määrät kaatunutta nestettä, helppo huuhdella puhtaaksi ja ei haise. Kestää kuumaakin pesua. Novitaa en ole tositoimissa ehtinyt vieä testailemaan.

Autossa neulon tiskirättejä siksi, että niille on jotain käyttöä. Moni kaveri on ilmaissut kiinnostuksensa kokeilla, jos vaan mallikappaleen toimitan. Yksinkertainen malli tasoneuleena ei pahasti mene sekaisin, vaikka sen käsistään joutuu paiskaamaan ja neulomiseen ei erityistä huomiota tarvitse kiinnittää. Vaikeampi malli vaatisi keskittymistä ja kyttääminen unohtuisi.

Tässäpä tämän viikon tuotoksia. Kuvat on järkyttävää kännykameralaatua ja otettu autenttisessa ympäristössä maksetulla ajalla. Värit on aivan perseellään.

Sekä puuvillassa että bambussa 50g kerä riittää oikein reilun kokoisen rätin neulontaan. 25 * 25 cm rättejä kerästä tulee noin 1,5. Menekki on sama.

Eka on Titityystä ostettua 100% puuvillalankaa. Jatkuvasti käsiä desinfioidessa karheissa käsissä juoksee vähän huonosti, mutta langan napakkuus on näistä itselleni mieluisin. Tää ei aukea, vaikka vasenkätisesti neuloo. Lankakaupan tarjouksesta joskus aikaisemmin noin 3e/50g kerä. Ihan vaan helmineuletta. Puikot 3.


Catania Grande, oranssi
Toka myös Titityystä ja tämä on 100% bambua. Vähän löysää punosta ja säikeitten kanssa saa olla tarkkana. Silkin pehmeetä ja juoksee kuivemmissakin käsissä ongelmitta. Kallista ei ollut tämäkään. Vajaa 4e/50g kerä. Puikot 3.

Blend bamboo, lila
Vaaleanpunaista Novitan Bambua. Tämähän ei ole bambua, vaan sekoite 50% bambu-viskoosi ja 50% puuvillaa. Kaikista miellyttävin neuloa, mutta viskoosin mukana olosta en ole vakuuttunut, kun en ole testannut käytännössä. Ihanan pehmeä ja ei tartu kuiviin käsiin. Säikeet pysyy kasassa. Tässä puikot 3.

Novita bambu, nro 562
Samaa bambua tämäkin, mutta 2,5 puikoilla. Vyötteen mukaan 3,5 puikot. Ite tykkäsin kyllä, että 2,5 olis parempi mun käsialalle. Seuraavaksi kokeilen oikeeseen bambuun myös vähän pienempiä puikkoja.
Novita Bambu, nro 335
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...