banneri

torstai 15. toukokuuta 2014

Poppelista Dropsin Fabelia

Lanka ei tästä huushollista ihan heti lopu. Säilytystilaakaan ei ole edes pakollisille tavaroille. Ensimmäinen aurinkoinen ja lämmin päivä pitkään pitkään aikaan. Luonnollisin seuraus näistä faktoista on tietysti mennä lankakauppaan ostamaan sukkalankaa. Yleensä olen käynyt Titityyssä ihanan miljöön ja vieressä olevan ison parkkipaikan takia. Tänään suuntasin Jyväskylän keskustassa majailevaan Poppeliin.

Villasukkia puolessa välissä toukokuuta? Töissä on edelleen hirveästi aikaa ja tiskirätit rupes kyllästyttämään. Sukkia tykkään myös neuloa. Pari viikkoa sitten käväisin tuttavan luona ja tuli puhetta sukkalangoista. Hän on paljon kokeneempi käsityöihminen ja kirjaimellisesti himoneuloja. Tuntee kaikki tekniikoiden hienoudet ja lankojen nyanssit. Kuulemma en halua enää koskea seiskaveikkaan, kun olen neulonut sukkaparin Dropsin langoista.

Vähän ahdisti ajatus 2,5 puikoista ja ohuesta langasta. kärsimättömyyteni riittää vain tiskirätteihin ja villasukkiin. Minun täytyy nähdä työn eteneminen konkreettisesti ja nopeasti. Pienissä asioissa eteneminen näkyy nopeasti. Töissä lankaa on mennyt sellaista tahtia, että ajattelin pienentää puikkoja ja ohentaa lankaa. Menee ainakin yhteen sukkaan vähän enemmän aikaa ja ei tarvitse koko tiliä kantaa lankakauppaan itsensä viihdyttämiseksi.

Poppeli löytyy keskustasta keskuskadulta. Valikoimaan en hirveästi tutustunut, kun olin lankavalinnan tehnyt jo etukäteen. Dropsin langat on nyt alennuksessa, joten sukkalankojen värivaihtoehdot oli aika vähissä. Kivoja värejä sain kuitenkin. Hillitsin itseni ja ostin langat vain kahteen sukkapariin. Toinen väri on kuvassa näkyvä vaalea-ruskea. Toiseen väriin valitsin punaisen, jossa on muitakin värejä. Siitä kuva, kunhan sukat valmistuu. 4 kerää maksoi hiukan yli 7 euroa.

Poppelissakin asiakaspalvelu oli aivan huippua! Myyjä oli todella ystävällinen ja avulias, vaikka ostokseni oli mitättömän pienet. Lankoja ostaessa ei ollut mitään tietoa, paljonko langan ohentuessa silmukkamäärää lisätään. Myyjä kertoi tavallisimmat silmukkamäärät muutamaan eri kokoon, kerrosten lukumäärän ulkomuistista 38 koon sukkaan. Varmasti käyn Poppelissa jatkossakin.

Tuttavalta kuulin, että Dropsin ale jatkuu Poppelin verkkokaupassa loppukuun. Liike itse kuulemma sulkee ovensa pariksi viikoksi. Poiketkaa muutkin Poppelissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...