banneri

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Testissä Arcos-puukuituinen leikkuulauta

Kolmisen viikkoa sitten postiluukusta kolahti Chez Mariuksen lähettämä puukuinen Arcos-leikkuulauta. Olen ollut niin tyytyväinen lautaan, että tilaan toisen vähän isomman. Leikkuulaudasta ja sen ominaisuuksista kirjoitin jo kolmisen viikkoa sitten ja postaus löytyy täältä.

Lauta on kyllä lunastanut kaikki odotukset ja selvisi jopa tomaatti-kurkku-testistä. Minun keittiöstäni lähtee kaikki muovilaudat jätteenkäsittelylaitokselle heti, kun olen tilannut toisen. Lauta on ollut päivittäisessä käytössä ja mitään jälkiä siihen ei ole tullut.

Tuotteen tiedoissa mainittiin laudan tuntuvan aluksi kovalta, mutta pehmenevän käytössä. En minä huomannut, että lauta liian kova olisi ollut. Minusta se oli alusta asti oikein passeli. Muovilautojen notkuminen on aina ärsyttänyt ja pilkon usein asioita leikkuulauta hellan päällä tilan puutteen takia.

Teroitin puukot ennen laudan käyttöönottoa. Veitset tuntuu edelleen niin teräviltä kuin noita vanhoja huonolaatuisia terotettua saa. Uskon ainakin, että lauta säästää veitsiä, mutta todellista havaintoa asiasta ei oikeasti ole. Teroitan veitsiä niin harvoin, että vaikea arvioida.

Ehdottomasti paras ominaisuus on helppo puhtaana pito. Muovilaudat on täynnä uria, ruoka-ainevärjäytymiä ja näyttää kroonisesti likaiselta. Luultavasti ovat myös melkoisia bakteeripesiä. Laudan luvataan kestävän konepesua. Minulla ei tiskikonetta ole, joten siltä osin olen vain tuotekuvauksen varassa.

Laudan peseminen oli vaivatonta. Veitsistä ei lautaan tähän mennessä ole jälkiä jäänyt, joten sileä lauta on helppo pestä ja se ei ime nesteitä itseensä. Lauta suoriutui myös mallikelpoisesti tomaatti-kurkku-testistä. Testi siis tarkoittaa yksinkertaisuudessaan leikkuulaudalle unohtuneita tomaatin ja kurkun siivuja. Varsinkaan kurkku ei irtoa kuivuessaan yhtään mistään. Tomaatin siementen kanssa on vähän sama homma. Ei kai kukaan jaksa pestä leikkuulautaa jokaisen leipäpalan jälkeen? Ei tarvinnut iltapalaa seuranneena aamuna itkeä ja hinkata. Jämät irtosi yhdellä tiskiharjan pyöräytyksellä.

Ulkonäkökin laudoilla on oikein mainio. Tumman laudan voi jättää keittiössä näkyville toisinkuin aina enemmän tai vähemmän törkyisen näköiset ja kulahtaneet muovilaudat. Kaipaisin kyllä lisää värivaihtoehtoja. Mulla on vain kalalle lauta erikseen ja muut pyörii samalla laudalla. Mustalla ja ruskealla ei oikein voi värikoodata, jos haluaa hankkia erilliset laudat eri raaka-aineille.

Hoitaahan tätä ei tarvitse yhtään mitenkään. Senkun käyttää ja välillä pesee. Käytössä ohut lauta on todella kevyt ja miellyttävä käyttää verrattuna esim. puisiin huollettaviin lautoihin.

Lämpimästi suosittelen muitakin heittämään muoviset laudat hiiteen ja ostamaan uuden! Hinta ei oo paha, alkaen 18.90e ja Chez Mariuksen verkkokaupasta saa.

Meillä leikataan sipulia leipäveitsellä
Yhteistyössä: Chez Marius

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...