banneri

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Savusiikaa, pastaa ja voi-sipuli-kastiketta

Talkoilin päivän raittiissa ulkoilmassa ja kotiin tullessa oli tietysti aivan kiljuva nälkä. Asiasta vastaavana pihinä ihmisenä en tilannut tapahtumaan mitään syötävää, en edes keksejä. Kahvitkin sponsoroi ystäväni työpaikka.

Tästä ei ruuanlaitto enää nopeudu, eikä helpommaksi muutu. Savusiika on citymarketin tarjouksesta kympin kilo. Ei pahanhintaista ollenkaan, vaikkei siitä tuoreen ja itse savustetun kanssa voi samana päivänä puhuakaan. Fisu oli yllättävän maukasta vakuumikalaksi. En tiedä, mitä siihen on ruiskutettu, kun ostin kalan jo alkuviikosta ja parasta ennen päivä on 2 viikon päästä.

Ostokalaan on turvauduttava, jos savukalaa tekee mieli. Kerrostalossa savustaminen ei vaan onnistu mitenkään. Laavulla voisi tietysti käydä pöntössä savustamassa, mutta nokisen tulikuuman pöntön kuljettaminen autossa on käytännössä mahdotonta. Isän kanssa on joskus savustettu pussilla, mutta käry sisällä on aivan hirveä ja savun haju ei häviä asunnosta moneen päivään. Parvekkeella savustamiseen puuttuu naapurin hyvin nopeasti.

Tämän päivän herkullinen menu vaatii siis ostokalan, spagetin keittämisen ja voi-sipuli-kastikkeen tekemisen. Voi-sipulikastikkeessa pilkottu sipuli haudutellaan voissa pehmeäksi ja lisätään suolaa vettä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan oikeasti hyvää ja passaa monenlaiseen ruokaan.

Aidosti kaupassa kuvittelin ostaneeni kotimaista kalaa. Ei käynyt mielessäkään, että siikaa roudataan jostain muualta Suomeen. Onhan sitä järvet pullollaan. Vähän kaupassa kattelin, että empä ole ennen nähnyt kilon siikaa. Fiksuna päättelin kalan olevan allaskasvatettua. Paketti kyllä myi mulle tehokkaasti mielikuvan kotimaisesta kalasta, vaikka todellisuudessa kalanjalostus eli savustus on ilmeisesti tapahtunut Suomessa. Siian alkuperämaa oli todellisuudessa Kanada.

Jälkikäteen tajusin, että tuskimpa mulla olis varaa ostaa kotimaista siikaa sen enempää tuoretiskistä kuin valmiiksi savustettunakaan.Kotimaista kalanjalostusta kanadalaisesta kalasta

Toi silmä on aika karmiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...