banneri

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Savusiika-bageleita

Savusiikaa on vielä varmaan pariksi päiväksi, joten sen tuhoamista jatkoin tänäänkin. On se vaan mielettömän hyvää muodossa kuin muodossa. Tänään pistin siikaa bagelin väliin.

Bageleissa yksinkertainen on mun makuun parasta. Olen täytettyjä bageleitä syönyt siellä sun täällä ja aina on täytteet rinnuksilla. Mitään ensitreffi-ruokaa noi omatekemätkään varsinaisesti ei ole, mutta ei kai kaikkea täytettävää tarvii survoa täyteen kaikkea mahdollista? Kaiken mahdollisen survominen samaan annokseen saa kaiken maistumaan mössöltä ja yksittäisiä raaka-aineita ei edes tunnista. Minun paakkelsseissa oli tänään savusiikaa ja jonkinlainen coleslaw-tyyppinen kaalisalaatti.

Kaalisalaatin kanssa meinasi tulla pieni pulma. Miten sen saa helpoiten ohuiksi suikaleiksi? Puukolla ei vaan ole onnistunut ja mandoliinia ei ole. Twitter ja Campasimpukka pelastivat nopeasti ja vihjeestä silppusin kaalin juustohöylällä. Tän päiväisessä coleslawissa oli kaalia ja kurkkumajoneesia, jonka ohjeen kirjoitin jo aikaisemmin iltapäivällä.

Bagelit tein ihan tavalliseen vehnätaikinaan ja paistoin 225 asteessa sopivan aikaa. En vilkaissut kelloa missään vaiheessa. Kotihipillä ja leipurilla on tänään postattu bagel-ohje. Sieltä löytyy hieman työläämpi taikina, mutta helppo sekin.

Vehnätaikina

3dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
7dl vehnäjauhoja

Sekoita aineet ja jyrryyttä yleiskoneessa tai sähkövatkaajalla kymmenisen minuuttia. Kohota reilu tuntia, leivo rinkeleiksi pellille ja kohota liinan alla vartti.

Paista, täytä, syö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...