banneri

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Lohiperunasoselaatikko

Eilen illalla kotiuduin niin myöhään, ettei täällä mitään valmista ruokaa ollut. Aamulla en jaksanut herätä ja siirsin herätystä viimeiset minuutit optimoiden varsin tietoisena, etten ehdi käymään töihin mennessä kaupassa tai edes pakkaamaan valmista kalaa mukaan. Töistä ajoin suoraan vetämään treenejä ja kotiuduin klo 22.30 hujakoilla. Lounas oli tänään hyvin kevyt, melkein yhtä kevyt kuin aamiaiseksi nautittu lasillinen vettä.

Ruokabloggarillekin tulee niitä päiviä kuin kaikkein mieluiten ajaisi mäkkärin autokaistalle ja tilaisi puolenkymmentä euron juustoa. Tänään on juuri sellainen päivä, ettei ruuanlaitto olisi voinut vähempää kiinnostaa ja kotiutuessa mieluiten heittäytyisi patjan ja peiton väliin. 

Lauantailta oleva savulohi oli pakko ruveta jalostamaan seuraavaan olomuotoon. Lohta oli niin paljon, etten sellasta määrää ihmisravinnoksi kelpaavaa ruokaa koirillekaan syötä ja suolaakin siinä on liian paljon. Pakko kala on ruveta jalostamaan ennenkuin menee pilalle. Olis huomennakin varmaan vielä syömäkelpoista oikeinkin hyvin, mutta ajatus ei enää tunnu hyvältä.

Tälläkin kertaa mentiin sillä periaatteella, että käytetään sitä, mitä sattuu löytymään ja katsotaan, mihin päädytään. Eli perunat kiuhumaan ja sitten tsekkaamaan, mitä muita asioita mahtaa ruokaan löytyä. Perunat on isän kotitilalta sukulaisten omin pienin kätösin istuttamia ja nostamia.

Lohiperunasoselaatikko

Pottumuussia tai 8 isoa perunaa
700g Savulohta tai muuta lohta
sipuli
muna
lohesta riippuen mausteita tai sitten ei
juustonjämät jos on

Keitin perunat ja survoin lusikalla uuniastian laitaan. Saapi olla sattumia. Sipellä lohi joukkoon, lisää muna ja sekoita. Mausteita, jos lohessa ei ole. Sekaan voi heittää juuston jämät kuutioiksi leikattuna, jos sellainen pyörii jääkaapissa.

Paista noin 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mun savulohi oli melkoisen suolaista, joten lisäsin sitä vain ripauksen. Suolan lisäksi laitoin pippuria ja tilliä.

Maistui hyvältä, vaikkei näytä miltään
Lounas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...