banneri

torstai 24. huhtikuuta 2014

Kesän makua kaurapuurossa

Vasta pyörittelin raparperinyttöstä kädessäni pakastinta tonkiessa. Mietin nyssykkä kädessä, että mihinkähän tuonkin käyttäisi. Uusi raparperikausi on melkein tulossa ja mulla on entisetkin syömättä. Mikään raparperifani en todellakaan ole, mutta satunnaisesti raparperikin maistuu aivan kesältä.

Campasimpukan blogia lukiessa iskin silmäni yhteen helppoon ohjeeseen. Siinä oli ratkaisu raparperin tuhoamiselle. Alkuperäinen ohje löytyy Kira Åkerström-Kekkosen uudesta kirjasta Auringon maku. En ole itse kirjaan tutustunut, mutta muiden kommenttien perusteella kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tutustumisen arvoiselta.

Auringon maku sopii erinomaisesti tähän päivään. Töissä tuulee lakkaamatta. Tänään oli ensimmäinen päivä, kun työvaatteissa tarkeni ilman villapaitaa takin alla. Naaman olen auringossa polttanut jo pariin kertaan. Tänään vihdoin muistin pyytää pomoa hankkimaan työsuhde-aurinkovoidetta. Ei muita kriteereita kuin max. suojakerroin ja tarkistaa, ettei rasvassa ole mitään itseruskettavaa seassa.

Mannaryynejä mulla olis ollut hyllyssä melkein täysi paketti. Unohdin ostaa maitoa. Iltavuoron jälkeen en todellakaan lähde kotoa enää maitopurkkia hakemaan, joten vaihdoin vaan mannapuuron kaurapuuroon. Inkiväärikermankin jätin tekemättä, koska ei ollut kermaa eikä tuoretta inkivääriäkään. Inkiväärikermaa kokeilen toiste.

Aamupala ei yrityksistä huolimatta ole ruvennut uppoamaan yhtään paremmin kuin aikaisemminkaan. Yritän soseen kanssa huomenna puuroa. Iltapalana maistui aivan auringolle. 

Mansikka-raparperi-sose

Muutama desi mansikoita
saman verran raparperia
1 dl sokeria

Pistä marjat, raparperi ja sokeri kattilaan. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes marjat ja raparperit ovat soseutuneet. Jäähdytä.

Keitä puuro ja tarjoile soseen kera. Varsin mainio aamu- tai iltapala. Namskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...