banneri

torstai 10. huhtikuuta 2014

Italianpata nyhtöpossusta

Mulla oli nyhtöpossuongelma. Todella outoa ja kummallista. En vain saanut saanut possua syötyä muutamassa päivässä. Sitä on nyt vedetty hodareina ja leivänpäällä. Tänään hävitin loput italianpataan. Perinteisesti italianpata tehdään jauhelihasta ja halvin nautasika toimii tässä erinomaisen hyvin.

Tänään oli taas koko päivä aikaa miettiä, miten illalla kotiutuessa hoidan ruokapuolen. Ihmeitä ei illalla enää viitsi ruveta tekemään ja sapuskan toivoo lautaselle pikaisesti. Mä en oikeastaan pidä pastasta ollenkaan niin nopeaa kuin se onkin. Tomaattisessa padassa pasta on ihan omiaan. Jotenkin sekaan taas lipsahti mausteita, jotka ei italianpataan kuulu. Väliäkös sillä, kun pidän mausteisesta ruuasta.

Aikaisemmin olen tehnyt samaa pataa pavuilla ja mielelläni olisin niitä nytkin lisännyt sekaan. Valitettavasti mulla ei ollut sen enempää valmiiksi liotettuja kuin valmiiksi keitettyjäkään. Papujen keitto on niin aikaa vievää, että keitettävien papujen kanssa ruoka olisi ollut lautasella joskus klo 22 tienoilla.

Italianpadan saa pussissa kaupan hyllyltä. Se on myös ihan yhtä nopea tehdä alusta asti itse. Itsetehty on luonnollisesti parempaa ja ei tule edes yhtään kalliimmaksi.

Italianpata nyhtöpossulla

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tetra paseerattua tomaattia
1,5 kahvikupillista vettä
nippu spagettia
pussi hernemaissipaprikaa
suolaa
oreganoa
basilikaa
tinjamia
paprikajauhetta
savupaprikajauhetta
pippuria
chiliä
nyhtöpossun jämät/jauhelihaa/papuja tms.

Pilko sipulit ja kuullota ne kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja silppua spagetti sekaan. Kypsennä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää hernemaissipaprika, mausteet ja proteiini.

Pimeässä keittiössä kännykkäkameralla ei parempaa kuvaa saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...