banneri

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Hyvää Suomesta

Suomalainen ruoka on maailman mittapuulla todella turvallista ja puhdasta. Ruoka voidaan käytännössä jäljittäää tuottajalle asti. Elintarvikelainsäädäntö on tiukka ja omavalvontaa suoritetaan kaikissa tuotannonvaiheissa. Meillä ei ole riesana mm.  salmonellaa ja ruokamyrkytykset ovat varsin harvinaisia.

Puhtauden ja turvallisuuden lisäksi kotimainen ruoka työllistää noin 10% työikäisistä joko suoraan tai välillisesti. Kotimaisen ruuantuotannon työllistävä vaikutus kattaa alkutuonannon lisäksi lähes kaikki ammattialat. Varsinaisen maanviljelyn ja karjankasvatuksen lisäksi elintarvikeala työllistää mm. kuljetukseen, opetukseen, kirjanpitoon, tukku- ja vähittäiskauppaan.

Lähellä tuotettu ruoka on paitsi ekologista, myös eettisesti tuotettua. Kansainvälisesti tarkasteltuna suomalaiset tuotantoeläimet elävät varsin hyvissä olosuhteissa ja niitä käsitellään hyvin. Monista muista maista mm. puuttuu kokonaan eläinsuojelulainsäädäntö. Suomalaisilla työntekijöillä on myös asiat hyvin. Työntekijöille maksetaan asiallista ja sopimusten mukaista palkkaa ja meillä on varsin kattavat työterveyspalvelut, vuosilomat ja eläkejärjestelmä.

Kotimainen ruoka ja lähiruoka ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä asioita. Ruoka.fi ja Ruokatieto haastoivat ruokabloggareita kokkaamaan Suomen parasta kotiruokaa reseptikilpailuun. Itse en kisaan osallistunut, mutta haluan tällä postauksella ilmaista tukeni kotimaiselle ruualle ja tälle kampanjalle.

Kisassa on mukana monia ruokablogi-suosikkejani. Käy äänestämässä omaa suosikkiasi ruoka.fi-sivustolla. Herkullisissa resepteissä oli useampia, joita on pakko kokeilla. Äänestäneiden kesken arvotaan 100 euron ravintolalahjakortti.

Hyvää Suomesta -merkillä varustettu elintarvike on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Kaikki liha, kala, kananmuna ja maito ovat 100 % suomalaisia. Kun kaikki lopputuotteeseen käytetyt raaka-aineet lasketaan yhteen, on suomalaisuusasteen oltava vähintään 75%.

Merkki näyttää tältä:

3 kommenttia:

  1. Hieno, asiallinen kirjoitus! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tällasia jorinoita kirjoittaessa on aina sellanen fiilis, ettei niitä kukaan kuitenkaan lue, vaikka asia olis itselle kuin tärkeä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...