banneri

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Chipotlepossu-hodareita

Hodarit pikaruokaa? Ei ainakaan tämä hodari. Liha aamulla ysiltä uuniin ja illalla ysiltä on vihdoin vatsa täynnä. Kiitos sille, joka keksi mikroaaltouunin! Liha on 7 tuntia uunissa, joten uuni on sen ajan pois pelistä. Mikrossa onneksi saa lämpimät voileivät tehtyä, ettei ruokaa odottaessa nälkään kuole :D Olihan näissä puuhaa, mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoista!

Chipotle on vilahdellut blogeissa viime aikoina tiuhaan. Chilin ystävänä ja kroonisesti annoskateana chipotlea oli saatava. Kävin etsimässä kahteen kertaan. Kolmannella vasta tärppäsi. Ensimmäisen reissun jälkeen ajattelin, että chipotlea ei vaan ole vielä täällä. Campasimpukkakin oli löytänyt, joten kuuluu paikallisten markettien valikoimaan.

Selvästi etsin ihan väärästä hyllystä. Ei ole ensimmäinen tuote, josta en tiedä, minkä kaveri se kaupassa on. Tiirailin kahteen kertaan säilykehyllyt ja maustehyllyt. Minun mielestäni loogisin paikka säilykepurkille olisi säilykkeiden tai muiden chilikastikkeiden ja juttujen luona. Purkit löytyi loppujen lopuksi vahingossa tortillaosastolta. No ehkä jonkun mielestä looginen paikka on texmex-tuotteiden ystävänä.

Toinen löytämistä hidastava seikka oli chipotlen sijoittelu alimmalle hyllylle lattian rajaan. Minun silmät on noin 1,5 metrin korkeudella, mutta en minä noin kauas näe ilman silmälaseja.

piilotetut


Koko viikon olen haaveillut nyhtöpossu-hodareista. Viikolla ei ollut missään nimessä aikaa kypsetää possua nyhtökuntoon, saatikka vielä perään leipasta hodarisämpylöitä. Täysin mahdoton ajatus. Sunnuntaisinkaan ei liiemmälti ole aikaa, mutta ennen treenejä saan possun ulos uunista ja treenien jälkeen pistän sämpylät paistumaan.

Alunperin bongasin colapossun Campasimpukalta, joka oli bongannut sen Minnalta, joka oli bongannut sen Pioneer Womanilta. Reseptin alkulähteille en palannut, vaan mulkaisin Minnan ohjetta puolihuolimattomasti.

Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Dr. Pepperiä. Juon colajuomia erittäin mielelläni, mutta inhoan Dr. Pepperiä. Vaihdoin sen tavalliseen kokikseen Pepperin maun ja laiskuuden takia. En jaksanut lähteä etsimään Prismasta Pepperiä.

Muistaakseni Minnan ohjeessa ei ollut valkosipulia. Lisäsin sitä silti. Eihän mitään ruokaa voi tehdä ilman muutamaa kynttä valkosipulia.

Chipotlepossu

Kilon kassler tai muuta osaa
2 tölkkiä cocacolaa
3 sipulia
muutama valkosipulinkynsi
Tölkki chipotlea.

Sipuleista kuoret pois ja lohkoksi. Uunivuokan pohjalle chipotlet, sipulit ja pintasuolattu kassler. Colat perään ja uuniin 125 astetta niin pitkään, että liha on riivittävissä haarukalla.

Hodarit

2,5 desiä vettä
½ ps kuivahiivaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
n. 6dl vehnäjauhoja
öljyä tai sulatettua voita.

Leivinjauhe taikinassa tekee sänpylöistä kuohkeampia. Leivinjauhe tekee myös sämpylöistä yhden päivän sämpylöitä. Ne on seuraavana päivänä jo vähän kuivia. Sekoita aineet keskenään, nostata, muotoile hodareiksi, nostat pellillä 1,5 tuntia ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Karamellisoitu sipuli

Pari sipulia
1,5 rkl sokeria
½ rkl viinietikkaa
50g voita
1 rkl vettä
suolaa
pippuria

Siivuta sipulit ja kuullosta miedolla lämmöllä noin vartti. Lisää muut aineet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti kunnes sipulit on kauniin ruskeita.

Chipotle-majoneesi on Liemessä-blogin Jennin uudessa kirjassa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Minä noukin majoneesin ainekset padasta ja tein muuten entisellä ohjeella. Kirjoittelin ohjeen idioottivarmaan majoneesiin viime elokuussa. Tätä ei vaan saa juoksettumaan!

Chipotle-majoneesi

1 muna
2 dl ruokaöljyä
sitruunamehua
suolaa
Padasta kaivettuja chipotleja ja sipulia

Soseuta chipotlet ja sipuli. Lisää muut aineet ja jätä pöydälle. Surauta hetken päästä sauvasekoittimella majoneesiksi.





6 kommenttia:

  1. Melkoiset hodarit oot tehnyt! Kelpais kyllä mullekin, vaikka päivällä jo mutustelinkin nyhtöpossupurilaisen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän purilaiset ollu vähintään yhtä hyviä :)

      Poista
  2. Suosittelen kyllä uittamaan possua colassa ja cihlissä. Nam!

    VastaaPoista
  3. Herkun näköistä ja miten ihmeessä meidän lähikaupoissa ei ole tuota CHipotle-chiliä ? Minä olen käynyt kaikki mahdolliset hyllyt, mutta ei löydy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsimään minäkin jouduin, mutta tiesin campasimpukan löytäneen niitä Prismasta, joten olihan niitä oltava. Kävin läpi mausteet ja säilykkeet purkki purkilta ja ei jälkeäkään. Loppujen lopuksi purkit löytyi siltä osastolta, missä on taco-mausteet, sipsikastikepussit, wrap-kuoria, tortillalättyjä jne. Tiestysti lattianrajassa isompien purkkien välissä yksi säälittävä pieni rivi kaikkien samanväristen seassa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...