banneri

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Aarteita

Pyhät ei erityisen mieltä ylentäviä olleet, mutta jotain pientä tarttui matkaan. Asianomainen ja muu perikunta kehotti katselemaan keittiön kaapit läpi ja ottamaan matkaan kaiken, mitä haluan ja tarvitsen. Tässä huushollissa on keittiökamaa melkoinen määrä, mutta aina löytyy jotain korvaamatonta tai koriste-esineeksi päätyvää. Tässä ei ole kaikki, mitä tunsin tarvitsevani. Kuvailen muita löytöjä myöhemmin.

Valurautaisesta paistinpannusta olen haaveillut jo vuosia! Kunnollista ei saa enää mistään. Kirppiksiltä olen katsellut, mutta jättänyt ostamatta. Ruosteinen ja pesemättä jätetty pannu maksaa melkein 20 euroa. Kiitos vaan, mutta ei kiitos. Nyt minulla on hyvin hoidettu ja ikuinen valurautapannu.

Kuksat otin mukaani ihan puhtaasti koristeeksi. Noita on enemmän kuin kaksi ja pistän ne seinälle. En raski ottaa niitä käyttöön ja paikankin mietin jo ennenkuin olin pahvilaatikkoon ne nostanut.

Asianomainen ja hänen edesmennyt puolisonsa ovat aina olleet erittäin hyviä ruuanlaittajia. Keittiönkaappeja kolutessa en löytänyt ainuttakaan keittokirjaa, reseptivihkosta, yhtään ainutta lehtileikettä tai muutakaan kirjallista materiaalia, joka viittaisi ruuanlaittoon. Ruokaa kyllä laitettiin kaksi kertaa päivässä raaka-aineista koskaan tinkimättä ja valmisruokaan turvautumatta. Ainut ns. resepti oli paistomittarin kanssa minigrip-pussiin suljettu todella kellastunut käsinkirjoitettu ohje kinkunpaistoon.4 kommenttia:

 1. Aarteita minäkin olen viime aikoina kotiin kantanut, kun on ollut sama tilanne, että lähiomainen muutti vanhuksille tarkoitettuun asuntoon, eikä yksiöön paljon tavaraa mukaan mahdu. Nyt on meillä sitten kaapit entistä enemmän täynnä, kun eihän kaikkea pois malta heittää. Vaikkei kaikessa niin rahallista arvoa olekaan, niin tunnearvoa kuitenkin niin, että pakko saada vielä säilyttää.

  Nuo vanhat valurautapannut on ihan parhaita paistinpannuja. Ikuisia hyvin hoidettuna.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosikymmeniä vanhat pannut, padat ja muut astiat on kaikki ikuisia huolloksi riittää pesu. Tiskialtaan laidalle ei voi jättää kuivamaan, mutta rivakan tiskauksen lisäksi ei tarvitse tehdä mitään.

   Kaikki kaapit on täynnä. Mut jos joudun jostain päästä tavaraa vähentämään, yhden valurautapannun ja -padankin tieltä voin heittää pois useamman Ikean paistinpannun ja kattilan :P

   Poista
 2. Ihana pannu! Perin kaksi hyvää valurautapannua, jotka kesti hienosti kunnes huusolliin muutti induktioliesi... kumpikin halkesi. Kyllä harmitti! Metsästys jatkuu kirpputoreilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, ettei valurautapannut kestä induktiolla :( Onneksi mulla on vaan ihan tavallinen hella ilman mitään hienouksia :)

   Kaverin induktiolla oli kiva kokkailla, kun ei koko päivää tarvinnut odotella pannun tai kattilan lämpiämistä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...