banneri

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Yrtit yritykseen

Tämän jälkeen ei varmaankaan pitäisi haaveilla uusista tapettavista, mutta nyt on kevät ja keväällä kylvetään.

joulutähti


Minulla ihana iso valoisa parveke. Toistaiseksi kuvittelen, että se on varmasti täydellinen kasvihuoneeksi. Viime keväänä muutin niin myöhään, että en ehtinyt oikein laittaa mitään enää.

Vähitellen pitäisi päättää, mitä laittaa kasvamaan. Siemeniä on niin paljon, etten saa ostaa enää yhtään lisää. Edellisessä kylvössä minttu ei noussut ollenkaan. Salaatti kasvoi pitkää heinää ja basilika oli kitukasvuista. Jospa vika olisi vain olosuhteissa ja aurinkoisella ihanalla parvekkeella yrtit kukoistaa ja kaikki onnistuu.

Mieluusti kylväisi kaikkea mahdollista ja paljon. Ei niin harmittaisi, jos joku ei onnistukaan. Tilaa taimikasvatukseen ei kauheasti ole. Keittiön taso on ainut paikka, mihin kissat ei pääse mellastamaan ja alkuja tiputtelemaan. Pakko kylvöksiä on huoneen puolelle tuoda. Täytyy yrittää keksiä jotain, ettei jatkuvasti tarvitse multaa lattioilta siivota.

Isommissa astioissa parvekkeelle siirtäessä tuholaiset eivät enää saa purkkeja niin helposti liikkeelle, kun laitan ne pahvilaatikoihin. Koko laatikolla alkaa olla riittävästi massaa pysyäkseen pöydällä ja yksittäiset purkit ottavat pahvilaatikon laitoihin kiinni. Toinen kissa pureksii kaikkia rehuja, mutta maistelkoot. 

Tänään ostin Kodin Terran alesta Sproutapouch-versotuspusseja 90 sentillä. Oikeaa vitosen hintaa en noista missään nimessä olis maksanut, mutta eurolla kokeilee melkein mitä vaan. Pussukassa on 3 jonkinlaista multakiekkoa, 3 pikkupussia siemeniä ja muovipussi, johon minisalaatti laitetaan kasvamaan.

Multakiekko imee 2 desiä vettä ja turpoaa moninkertaiseksi. Siemet pistetään turvotetun kiekon päälle ja suljetaan kasvatuspussiin. Vettä ei kuulemma tarvitse lisätä ja satoa tulee 10 päivässä. Vähän epäilen, mutta kokeillaan. Ensimmäinen kiekko on pussukassa, ja toivon parasta.


2 kommenttia:

  1. En olekaan tuollaisia kasvatuspussukoita nähnyt. Voi olla ihan toimivakin.:) Keväällä iskee aina kova innostus kaiken kasvattamiseen. Harmi vain, että tilat on rajalliset. Aluksi on aina hankalaa, kun joutuu pitämään kasveja asuintiloissa. Helpottaa huomattavasti, kun vihdoin saa parvekkeelle, kasvihuoneeseen, ulos jne.:)

    VastaaPoista
  2. Minullekin ihan uuden näköinen hommeli tuo pussi. Mielenkiintoinen! Toimivuusraportteja odotellessa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...