banneri

torstai 13. maaliskuuta 2014

Puukuituinen Arcos-leikkuulauta

Olen ikäni käyttänyt muovisia leikkuulautoja. Eihän ne hyviä ole, mutta halpoja. Muoviset menee hetkessä hirveän näköiseksi, mutta niitä saa kympillä kolme. Olen surutta heittänyt niitä roskikseen usein ja vaihtanut tuoreempaan. Kotona meillä oli puiset leikkuulaudat. Ne oli työläät pitää siistinä ja puhtaina. Hinnaltaankin aika arvokkaita.

Kuva: www.chezmarius.fi


Sain mahdollisuudet tutustua ja kokeilla Arcosin puukuituista leikkuulautaa Blogatin kautta. Arcosin laudan luvataan kestävän paremmin kosteutta kuin perinteisen puulaudan ja sen voi pestä huoletta koneessa. Lautaa ei myöskään tarvitse hioa ja öljytä, joten sitä ei tarvitse huoltaa kuten perinteistä puulautaa. Lauta kestää myös hyvin lämpöä ja sitä voi käyttää pannunalustana.

Biopuukuitu on ekologinen ja täyttää NSF vaatimukset eli lauta täyttää tiukat hygieniamääräykset.


Lauta kolahti aamulla postilaatikosta ja pyörittelin sitä jo käsissäni. Jos en tietäsi laudan olevan puukuitua, en varmasti osaisi arvata valmistusmateriaalia. Lauta tuntuu käsissä jämäkältä ja kestävältä. Kestävä sen pitäisikin olla, sillä valmistaja lupaa laudalle 10 vuoden takuun!

Hintaa tällä 30,5 * 23 cm laudalla on Chex Mariuksen verkkokaupassa 29,90 e.   Kolmekymppiä vähintään 10 vuotta kestävästä laudasta ei ole todellakaan paljon.

Alkuun alan teroittaa veitset! Eihän leikkuulautaa voi testata, jos ei samalla testaa veitsien terävänä pysymistä. Pidän hankinta hintaa todella maltillisena, mikäli lauta tosiaan lunastaa lupauksensa.

Kerron käyttökokemuksista myöhemmin!

Yhteistyössä: www.chezmarius.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...