banneri

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Possunkylkeä ja uunikasviksia

Tämä on jo perjantailta. Muiden puuhien jäljiltä jäi luonnoksiin.

Pitkään uunissa viihtyvät ruuat on passeleita siivouspäivän aterioita. Mihinkään ei voi kotoa lähteä ja jättää uunia vahtimatta. Pitkään uunissa hautunut ruoka on oiva palkkio siivouksesta. Ruoka valmistuu itsestään nurkkia nuohotessa.

Menin torstaina Prismasta ostamaan etuselkää tai lapaa, mutta kylkeä sieltä lähti matkaan. Lapa oli loppu ja etuselkä niin valtavan kokoinen kimpale, ettei se minun vuokaan olisi mahtunut. Rasvainen kylki ei ole ollenkaan huono vaihtoehto.

Pistin possun suolaan ja siirappiin jo illalla. Siirappiin siksi, etten vieläkään ole muistanut ostaa sokeria. Siirappi toimii ihan yhtä hyvän. On vain vähän tahmeeta levitettävää.

Plän oli pistää possu uuniin ja siivota sillä aikaa nurkkia myöten. Imuri ei lähtenyt käyntiin! Viime viikolla toimi vielä erinomaisen hyvin ja vaihdoin pölypussinkin. Nyt ei mitään eloa. Meillähän karvaa riittää aina. Tänä talvena on riittänyt hiekkaakin. Tosi kiva ylläri yrittää pelkän luutun kanssa saada kämppää siedettävään kuntoon.

Possua ja kasviksia

800g kimpale possunkylkeä
n. 1 rkl siirappia
n. 1 rkl suolaa

muutama peruna
iso porkkana tai pari pienempää
reilun nyrkin kokoinen kaalin kimpale
0,7 dl kasvis- tai lihalientä.

Hiero suola ja siirappi possuun edellisenä päivänä ja pistä jääkaappiin odottamaan. ota esille noin tuntia ennen uuniin laittoa. Puolituntia 225 asteessa ja laske lämpö 150 asteeseen.

Pilko sillä aikaa kasvikset ja kiehauta kasvisliemi. Minulla oli tänään perunaa, porkkanaa ja kaalin jämät. Lisää rehut ja liemi astiaan. Anna olla uunissa reilu pari tuntia.

Ainakin tästä yksilöstä irtosi niin vähän nestettä, että kasvisten kypsentämiseksi nestettä oli lisättävä.

Ota liemi talteen. Siitä tulee oikein maukas keittopohja.

Helppoa, hyvää ja näyttää hirveältä

Yksinkertaisen hyvää, vaikkei lautasella miltään näytäkään.

Minähän en nahkaa syö. Sen saa koira jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...