banneri

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Munakasrulla muikkusäilykkeellä

Suunnittelematta toinen opiskeluaikojen sapuska peräkkäin. Ajatus tupsahti Patalinnun tuoreimmasta postauksesta. Eilen vielä ajattelin annoskateana tehdä tismalleen samanlaisen kirsikkatomaateillä ja fetalla. Siivouspäivän päätteeksi en ihan rehellisesti jaksanut tehdä täytettä. Kokopäivän olen elänyt mustalla kahvilla, joten klo 20 jälkeen syöty yhdistetty aamupala-lounas-päivällinen-iltapala ei ihan hirveästi voinut eforttia vaatia.

Opiskeluaikoina tuli vedettyä munakasta kaikilla mahdollisilla täytteillä jatkuvasti. Syy oli hyvin yksinkertainen. Munat on halpoja ja munakas valmistuu siinä ajassa, kun pyörähtää kotona. Mikään munakkaan ystävä en todellakaan ole koskaan ollut, mutta melkein kaikkea oppii syömään pitkällisen yrityksen jälkeen. Täydellinen kyllääntyminen tuli vuosikausia sitten ja moneen vuoteen en munakasta syönyt kuin äärimmäisessä hädässä.

Pitkästä aikaa munakasrulla oli varsin mainion makuista. Täytteeksi ladoin iskän tekemää muikkusäilykettä ja ripottelin köyhän parmesania eli CM:n tarjouksesta Pirkka Grana Padanoa. Lähti nälkä tästä tytöstä! Ruokaisaa ja täyttävää. Loput on helppo huomenna ottaa evääksi,

Munakkaan ohjetta sävelsin, vaikka pääpiirteissään sen Patalinnulta otinkin. Munia mulla oli vain 4, joten niillä mentiin. Maitoahan mulla ei ole normaalisti koskaan.

Munakasrulla

4 munaa
4dl vettä
2dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
½tl leivinjauhetta
½dl Grana Padano -juustoraastetta

Riko munien rakenne vispilällä. Lisää vesi ja muut aineet ja pyöräytä vispilällä tasaiseksi taikinaksi.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Munakkaan paiston jälkeen levitä täyte noin 2/3 munakkaan pituudesta ja rullaa kuten kääretorttu. Nosta tarjolle saumapuoli alaspäin.3 kommenttia:

 1. Munakasrulla toimii aina! Täytteitä voi vaihdella ja nälkää katoaa taatusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytteeksi voi hävittää jääkaapista melkein mitä tahansa ruuan jämiä :) Munia ja jauhoja useimmiten aina löytyy, vaikka kaupassa ei olisi ehtinyt/jaksanut käydäkään.

   Poista
 2. Munakasrulla on hyvää täytteellä kuin täytteellä. Ehkä pitäisi taas tehdä, kun jääkaapissa on viitisenkymmentä kananmunaa. Yksi tuttu toi kananmunia, eikä mies tietenkään kaupassa käydessään sitä enää muistanut, ja toi ihan vain varoiksi, ettei vaan pääse loppumaan.;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...