banneri

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Laiskiaisen Linssi-Aura-juusto -lasagne

Sankalat on syöneet lasagnea. Lasagne Diabolo kuulosti niin herkulliselle, että iski ihan valtaisa annoskateus! Ei tässä nyt lasagneksi voi muuttua. Paitsi, jos kaikki lasagnelevyjä ja tomaattikastiketta sisältävät ruuat lasketaan lasagneksi. Viitseliäisyyttäkään ei kahden kastikkeen keittelyyn löytynyt.

Aamulla ois tehnyt mieli ihan hirveästi homejuustoa. Jääkaapissa oli kokonainen pala, jonka nappasin matkaan Prisman tarjouksesta muutama päivä sitten. Ei ollut mitään keksejä! Ei piparin piparia, ei suolakeksejä, ei yhtikän mitään.

Aura-juustoa ei tarvii enää sairastaa. Se meni jo uunin kautta vatsaan. Oli namia! Tosin mikäpä ei olisi, jos siinä on purkki kermaa ja paketti aura-juustoa.

Aivan mahtava ilma ulkona! Ensimmäinen päivä kuukausiin, että sisällä saa otettua kuvan luonnonvalossa ilman salamaa!



Laiskiaisen linssi-aura-juusto lasagne

2 dl punaisia linssejä
1 tetra tomaattimurskaa
1 sipuli
öljyä
chiliä
curryä
paprikajauhetta
inkivääriä
pippuria
suolaa
vettä
kermapurkki
aura-juustoa
lasagnelevyjä
juustoraastetta tai muutama siivu tavallista edamia tai arkijuustoa päälle

Lämmitä öljy ja lisää mausteet. Kuullosta sipuli. Lisää linssit ja pyöräytä mausteissa lisää vettä 3-4 dl. Anna kypsyä kymmenisen minuuttia, mutta tarkkaile veden määrää. Lisää, jos meinaa loppua. Tarkoitus on saada linssit pehmeiksi, mutta vettä ei tarvitse jäädä lillumaan. Lisää tomaattimurska ja kerma. Kiehauta. Tarkasta maku ja lado kerroksittain kastiketta, aura-juustoa nokareina ja lasagnelevyjä. Kuorruta juustoraasteella tai vedä höylällä suoraan tahkosta.

Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...