banneri

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Katkarapusoossi

Blogi täyttää huomenna 1 vuoden ja sen kunniaksi kotiuduimme 1,5 viikon reissusta. Missään kaukana ei olla käyty. Kotikulmilla pyöritty, mutta vieraassa talossa majailtu talon ja koiran vahtina. Tästä tämä reilun parin viikon täydellinen nettihiljaisuus.

Kokkeilin ystävieni keittiössä varsin ahkerasti, mutta kameraa ei ollut mukana. Kännykkäkameran kuvat on niin huonoja, ettei niitä kovin usein viitsi julkaista. Yhdestä sapuskasta otin kuitenkin kuvat ihan nostalgian vuoksi.

Katkarapusoossi on ensimmäinen ruoka, minkä valmistin ensimmäisessä omassa asunnossani. Olin edellisenä iltapäivänä saapunut muuttokuorman kanssa täysin vieraaseen kaupunkiin. Aamulla napsuttelin tv-kanavia ja maalaistollona ihmettelin, miten kaapelitv:ssa voi olla niin monta kanavaa. Jäin seraamaan jonkun kanavan aamutv:tä ja siellä laitettiin aamulla ruokaa.

Päivä meni huonekaluja kootessa ja laatioita purkaessa. Koko päivän mielessä pyöri aamutv:ssa laitettu katkarapukastike. Kastikkeessa oli 2 vikaa. Katkaravut tai ranskankerma ei oikein kuulu opiskelijabudjettiin. Päätin, että ostan niitä silti ja aloitan opiskelijaelämän vasta muutaman päivän päästä, kun opinnot virallisesti alkaa.

Ruuanlaitto sujui siihen asti oikein mallikkaasti, että olii pitänyt kuoria perunat. Olin ostanut perunoita tajuamatta, etten omista kuorimaveistä. Vieraassa kaupungissa en tiennyt ollenkaan, mihin suunnistaa kuorimaveitsen ostoon. Ratkaisin ongelman juoksemalla lähikauppaan ja ostamalla pussin makarooneja. Myöhemmin samana päivänä havaitsin pienen ruuvimeisselin puutteen ja valon vähetessä oli pakko suunnistaa etsimään ruuvimeisseliä, että sain kattolampun asennettua. Samalla ostin kuorimaveitsen, joka palvelee 15 vuoden jälkeen uskollisesti.

Tällä kertaa korvasin ranskankerman tuorejuustolla, koska sitä sattui olemaan jääkaapissa.

Aamutv:n katkarapusoossi

Pussillinen katkarapuja pakastealtaasta
Tomaattimurska
Ranskankerma
Sipuli
Paprika
Suolaa
Currya
Öljyä

Pilko paprika ja sipuli ja kuullota curry-öljyssä. Kiehauta tomaattimurska kattilassa. Käytä katkaravut nopeasti kuumassa pannussa ja lisää pannun sisältö tomaattimurskan joukkoon. Lisää ranskankerma ja suola. Tarjoile vaikka pastan kanssa. Minä tykkään enemmän perunasta.

Onnistuu yhden pannun sotkemisella, jos hella kiehauttaa pannuun lisätyn tomaattimurskan nopeesti. Liian pitkään lämmittämällä katkaravut muuttuu pyyhekumiksi. Tämänkin olen joskus kokenut. 

Näyttää kammottavalta, mutta on hyvää

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...