banneri

torstai 6. maaliskuuta 2014

Kanariisivuoka

Prismassa oli kanankoivet tarjouksessa pari euroa kilo. Kanankoivissa on vain yksi vika. Minä en pidä niistä ja en osaa syödä niitä sotkematta. Erityisesti inhoan valmista marinadia. Köyhän on ostettava, kun halvalla saa. Suunnitelma oli heittää koivet uuniin, repiä illalla lihat irti ja tehdä jotain. Tuunattuna ja uudelleen maustettuna saa ihan hyvääkin ruokaa aikaiseksi.

Treeneihin lähtiessä aurinko paistoi ja linnutkin luultavasti lauloi. Ihana kirkas aurinkoinen päivä. Auringon laskiessa kylmyys hiipi kuitenkin luihin ytimiin. Onneksi äiti ei tiedä, ettei mulla ollut pitkiä kalsareita. Kylmissäni ja todella nälkäisenä autossa jo haaveilin kanankoivista.

Päädyin riisivuokaan. Helppo, valmistuu melkein itsestään ja odotellessa voin maata telkkarin edessä vahtaamassa Maajusseja ja niiden Morsmaikkuja. Simppeliä perussafkaa, jota tulee tehtyä kuitenkin todella harvoin.

Kanariisivuoka

3:n kypsän kanankoiven lihat
keitettyä riisiä sen verran kuin vuoka vetää
kermapurkki
juustoa
suolaa
chiliä
valkosipulia
paprikajauhetta
pippuria

Sekoita aineet vuokaan. Mausta. Kippaa kerma ja kuorruta juustolla. Uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...