banneri

lauantai 8. maaliskuuta 2014

11*11*11 Minä

Yksitoista ja taas yksitoista kertaa minä. 

Tämän 11 x 11 x 11 haasteen minulle heitti Johanna Eilistä Paistoa -blogista. Kerron nyt teille 11 asiaa itsestäni, vastaan 11 Johannan laatimaan kysymykseen ja heitän 11 itse laatimaani kysymystä valitsemilleni blogeille.

Emme ole Johannan kanssa koskaan tavannut, mutta olen seurannut blogia reilun vuoden. Tai eihän sitä tiedä, vaikka olisimmekin tavanneet. Ainakin olemme useamman kerran olleet suunnilleen samoihin aikoihin Seppälän Citymarketissa tai Asian Foodissa. 

Hassua, miten blogeja seuraamalla ihmisistä tulee todella tuttuja. Niin tuttuja, että tiedän kuulumiset paremmin ja nopeammin kuin kavereiden.

11 faktaa minusta

Olen kisannut 4 lajissa SM-kisoissa. Mainittavaa menestystä ei kylläkään ole tullut tähän mennessä. Eikä tule, sillä en pysty satsaamaan harjoitteluun ja olosuhteisiin läheskään riittävästi. Ei se haittaa. Sekin on saavutus, että saa osallistumisoikeuden. Toivottavasti parin vuoden päästä pääsen laajentamaan valikoimaa vielä pariin muuhun lajiin.

Koukutuin viime viikolla Twitteriin noin vartissa. Sehän on aivan mahtava keksintö!

Olen asunut vain kahdella paikkakunnalla koko elämäni aikana.

Sukuni on suoraan alenevaa polvea pohjanmaalaisen puukkojunkkarin Isontalon Antin jälkeläisiä.

Joudun ostamaan tietokoneen näppäimistöjä puolenvuoden välein. Ne ei vaan kestä mun käytössä. En hakkaa näppiksiä koskaan raivon vallassa, mutta ne vaan hajoaa... Edellinen langaton ei vaan enää toiminut pattereiden vaihdon jälkeen. Tämä nykyinen on bilteman halvin johdollinen ja tekee jo kuolemaa. Vähän hidas sytytyksinen ja kirjaimia jää todella paljon välistä, jos normaalinopeudella kirjoittaa.

En ole koskaan maistanut kebabia tai käynyt mäkkärissä syömässä. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että kebab-paikat keksittiin yleistyi pohjoisessa vasta sen jälkeen, kun olin ruvennut kasvissyöjäksi. Mäkkäriä entisellä kotipaikkakunnallani ei ole vieläkään. Vaikka nykyään syön lihaa, en ole tuntenut tarvetta maistaa sen enempää kebabia kuin bigmaciä.

Ainoat ruuaksi kasvatettavat eläimet, jotka olen nähnyt elävänä on lehmä ja kana. Olen kuitenkin maalta kotoisin. Siis oikeesti maalta ja 40 kilsaa lähimpään kapunkiin.

Minulta puuttuu kaikki taiteelliset lahjat kokonaan. En osaa piirtää, laulaa, soittaa tai tanssia. Pianoa soitin vapaasta tahdosta 10 vuotta kehittymättä koskaan edes keskinkertaiseksi.

Olen menettänyt kyvyn nukkua missä vaan ja milloin vaan. Viime yönä uni ei tullut ollenkaan, Nukuin reilun parituntia klo 8 - klo 10.30 välillä. Minähän olen nukkunut matkat lentokentälle, mannertenväliset lennot, jatkolennot ja yöllä hotellilla pistänyt pään tyynyyn ihan ongelmitta. Nykyään on tämmösiä öitä liian usein.

En kuuntele lainkaan musiikkia muualla kuin autossa. Kotona sisällä ei ole edes mitään vekotinta musiikin kuunteluun.

En halua lapsia, en ole koskaan halunnut. Jokaisella tuntuu olevan oikeus kyseenalaistaa valintani. "Sä olet vielä niin nuori!"- En ole, riskisynnyttäjän iässä jo.

Johannan kysymykset

1. Mikä oli lapsuudessa rakkain lelusi?

Sininen apina, jonka sain pari vuotiaana sairaalaan. Muistaakseni sairastin keuhkokuumeen tms. Apina on aivan puhki ja täytteet tursuu ulos.
 
2. Viisi tärkeintä keittiön sähkövempelettä?


Jääkaappi, liesi, kahvinkeitin, sähkövatkain ja mikro. Noiden lisäksi omistan sähkövatkaimen ja todella surkean blenderin. Minikokoisessa keittiössä ei vempeleitä juuri pyöri. En omista edes vedenkeitintä. Vohvelirauta olis kyllä kiva, jos sellaisen sais johonkin mahtumaan.
 
3. Mieleenpainuvin leipomusmokasi?


Noin 15 vuotiaana leivoin pullaa ensimmäisen kerran ihan itse taikinan tehden. Ne oli niin kovia ja mauttomia, ettei kelvannut edes koiralle. Silloinen poikaystäväni urhoollisesti jyrsi puolikkaan pullan, jonka jälkeen anteeksi pyydellen luovutti, ettei hampaat katkea. Lopputulos oli oli aivan karmea. Seuraavan kerran tein pullataikinan viime joulun alla bostonkakkuun. Boston oli hyvää ja taikina kutakuinkin täydellistä.
 
4. Mikä on lempijuomasi?


Kahvi! Ei mikä tahansa kahvi vaan ystävän ihmekeittimellä pavuista juuri jauhettu. Juon sitä heillä litroittain. Kotona joudun tyytymään juhlamokkaan tai kultakatriinaan.
 
5. Mikä on ollut ikimuistoisin matkasi?


Olen matkustellut todella vähän ja ulkomaanreissut sitten lapsuuden on aina olleet työmatkoja. Työmatkoilla näkee hotelleja, lentokenttiä ja syödään lentokoneruokaa. Viimeiseltä reissulta tullessa Frankfurtissa sain pommikoirat liikkeelle. Ilmeisesti minimaaliset matkatavarani (kirjoja ja tietokone) oli niin epäilyttävät, että kaikki kamat tutkittiin koirien kanssa. Tietokone oli antanut jonkun hälytyksen läpivalaisussa, mutta koirat ei ollu tippaakaan kiinnostuneita. Yllätys :D 

Turvatarkastuksen väki oli todella epäystävällistä. Väittäisin jopa aggressiiviseksi. Koiranohjaajat oli huomattavasti ystävällisempiä ja kertoivat hyvin auliisti, mitä etsivät jne.
 
6. Kuka on lempikirjailijasi - tai kolme suosikkia?


Anja Snellman oli vuosia ehdoton suosikkini. Mulla on kaikki vanhemmat kirjat varastossa. Nyt en ole seurannut, onko julkaissut uusia. Innostus jotenkin lässähti Parvekejumaliin. Sitä kirjaa oli vaikeuksia saada luettua loppuun. 
 
7. Mikä on ensimmäinen luonteenpiirteesi, jolla määrittelisit itsesi - tai mainitse kolme?


Kunnianhimoinen, mutta laiska. 
 
8. Miten määrittelisit oman pukeutumistyylisi?


Koirankusettaja. Kuljen aina ulkoilupuvussa, jos ei tarvitse näyttää ihmiseltä. Kaapissa on erikseen karvattomia vaatteita niitä tilanteita varten, kun täytyy esittää siististi pukeutunutta.
 
9. Mikä on lempivaatteesi tällä hetkellä?


Uus toppapuku. Toppahousut on ihan lämpimät ja niissä on henkselit.
 
10. Milloin viimeksi kävit a) teatterissa b) elokuvissa c) taidenäyttelyssä - ja mitä katsomassa?


Teatterissa kävin viimeksi opiskeluaikoina ainejärjestön porukalla katsomassa Taru Sormusten Herrasta Jyväskylän kaupunginteatterin ensi-illassa. Vuotta en muista, mutta on siitä yli 10 vuotta.

Elokuvissa kävin joulun alla ensimmäisen kerran myöskin 10 vuoteen. Leffana oli kotimainen Isänmaallinen mies.

Taidenäyttelyissä kävin 10 vuotta sitten useinkin. Aikoinaan pääsi ilmaiseksi sisään perjantaisin ja kävin vilkaisemassa suunnilleen kaiken, mitä keskustan kahdessa galleriassa oli esillä. Joskus kävin katsomassa samat näyttelyt useampaankin kertaan. Jotenkin taidenäyttelyt unohtui kun hyvä ystäväni muutti maasta ja näyttelyseura puuttui. Täytyypä tarkastaa, vieläkö ilmaiset perjantait on olemassa.

 
11. Mikä on tämän hetken suurin haaveesi?


Tällä hetkellä en haaveile sen eksoottisemmasta asiasta kuin työpaikasta.  

Haasteen laitan eteenpäin Anulle Kääpiölinnaan, Sanjalle Sokerivaltakuntaan, Jennille enemmän kuin tuhat sanaa -blogiin ja Campasimpukalle omalle kylälle 

Omat kysymykseni tässä:

1. Mitä haaveita olet saavuttanut?

2. Mistä tällä hetkellä haaveilet?

3. Oletko muuten aktiivinen sosiaalisessa mediassa?

4. Kehu itseäsi kolmella sanalla.

5. Esittele joku rakas muistoesine ja siihen liittyvä tarina.

6. Lapsuuden haaveammatti ja mikä sinusta oikeasti tuli?

7. Millon viimeksi sait muuta postia kuin laskuja tai joulukortteja? Siis kirjeen tai kortin tms.

8. Lemmikkejä, onko heitä?

9. Resepti, ruoka-annos tms. josta olet kuullut kehuja ja pitäisi päästä maistamaan? Milloin maistat?

10. Seuraatko urheilua?

11. Suosittele kirjaa?

3 kommenttia:

 1. Ihana postaus :) Yllättävän paljon sitä oppiikin näin toisesta ihmisestä. Tosi mielenkiintoisia juttuja - haluan kuulla lisää :)
  Hyvät kysymyksetkin tempaisit kehiin. Mielenkiinnolla jäänkin odottelemaan erityisesti "Oman kylän tytön" paljastuksia :)

  VastaaPoista
 2. Tartun heti kun löytyy vähän aika. kiitos Ansku!

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta :) Yritän vastailla jossain vaiheessa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...