banneri

lauantai 8. helmikuuta 2014

Tortilla pie

vai mikä tämä olis? Olipahan mikä tahansa, hyvää oli ja nälkäisen penkkiurheijan vatsanpohjaa lämmitti mukavasti.

Olin ihan varma, että slopestylestä tulee ainakin yksi mitali. Mitään en lajista ymmärrä, mutta hauska temppuja on katsoa. Naisten yhdistelmä oli todella jännä! Pidin Aino-Kaisa Saarista menneiden talvien urheilijana, mutta niin vaan kaivoi kadoksissa olleen kuntonsa olympialaisiin ja lähti kärkiviisikon matkaan. Muillakin meni mukavasti ja lupaa hyvää viestiä ajatellen.

En ole syönyt kuukausiin kidneypapuja. Jossain vaiheessa loppui kaapista ja en ole tullut ostaneeksi. Pavut oli kyllä pitkästä aikaa aivan sairaan hyviä ja sopivan napakoita.

Tacomausteen sekoitin jo eilen. Saa sitä valmiina kaupastakin, jos ei halua yhtä lasitölkkiä lisää maustekaappiin. Itse tykkään kyllä tacomausteesta, mutta sen käyttö on jäänyt vähäiseksi, koska sitä ei ole jatkuvasti kaapissa ollut. Huomattavasti parempaa kuin pikkupusseissa myytävät valmiit mausteseokset. Epäilen, että meillä lähiaikoina läträtään tacomausteen kanssa urakalla.

Tortillalettujen teko on yhtä nopeaa ja helppoa kuin kaupassa käynti. Minä käytin kuitenkin valmiita, koska niitä eilen oli tarjouksessa eurolla. Ohje gluteenittomiin maissitortilloihin löytyy esim. täältä.

Tortillapiirakka

1 dl kidneypapuja (kaikki muutkin pavut käy)
250g jauhelihaa (enemmänkin voi laittaa, jos sattuu olemaan 400g rasia)
1 sipuli
1 tölkki tomaattimurskaa
2 rkl tacomaustetta
juustoraastetta
3 kpl tortillalettuja
vettä

Liota papuja yön yli ja keitä noin tunti. Pavut kannattaa keittää reilusti etukäteen ja antaa jäähtyä keitinvedessä. Pavut pysyy paremmin koossa, kun kaataa veden pois jäähtyneistä. Pavut lämpiää soossin seassa joka tapauksessa.

Paista jauheliha ja kypsennä sipuli, lisää tilkka vettä ja tacomauste. Lisää pavut ja tomaattimurska. Kiehuttele miedolla lämmöllä ylimääräiset nesteet pois.

Lado tortillat, kastike ja juustoraaste kerroksittain rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Leikkaa sliceiksi ja syö sormin.

Kuvista ei onnistunut yksikään... Toinen toistaan kummallisempia kuvia varsin simppelistä ruuasta, joka sellaisenaan näytti ihan OK:lta lautasella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...