banneri

perjantai 7. helmikuuta 2014

Tacomauste

Tänään oli kauppapäivä ja kävin samalla reissulla täydentämässä maustevarastoja Seppälän Citymarketin yhteydestä löytyvästä Asian Foodista. Ihan kaikkea sieltä ei saa. Kaiken sen, minkä saa, saa isoissa pusseissa ja huomattavasti halvemmalla kuin viereisestä marketista.

Keräilen kavereilta pilttipurkkeja maustepurkeiksi. Kokemukseni mukaan kaikkein parhaita maustepurkkeja. Lasista näkee läpi, mitä sisällä on, vaikka lappu olisi toisella puolella purkkia. Suuaukko on sen verran suuri, että siitä menee vaivatta läpi 15 millin maustemitta (=1 rkl).

Helmikuun ruokahaasteen teemana on Meksiko. Edellisen haasteen voiton vei Grillataan ja chillataan -blogi, josta löytyy tarkemmat ohjeet ruokahaasteeseen osallistumiseen.

Ruokahaastetta silmällä pitäen sekoitin tacomausteen. Alkuperäinen ohje löytyi Hiidenuhman keittiöstä. Mun chilijauhe oli hottia, joten chilin määrän kanssa säädin reseptiä. Makuasia, onko ohjeen chilin määrä edelleen liikaa.

Tacomausteen sekoittaminen on varsin helppoa. Mausteet purkkiin, kansi kunnolla kiinni ja reipaasti ravistaen sekaisin. Lopputulos oli ainakin minun makuuni valmispusseja maukkaampi, lisäaineeton, suolaton ja sokeriton. Suolaa saa ruokaa lisättyä erikseen oman maun mukaan.

Tacomauste

1,5 rkl chilijauhetta (tulista)
3 rkl jeeraa
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl korianteria
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl oreganoa
1 rkl meiramia
2 tl cayennepippuria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...