banneri

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Titityy Toivolan Vanhalla Pihalla -kasvopyyhe neulottu

Hävettää myöntää, mutta kävin tänään ensimmäisen kerran Toivolan Vanhalla Pihalla.  Aikoinaan Jyväskylään muuttaessani asuin korttelin päässä. Pari vuotta sitten kuulin käsityöläiskorttelista ensimmäisen kerran. Visiittin menikin sitten pari vuotta. Aikomuksia on ollut lukuisia. Toivolan Vanha Piha on ainut, mitä kaupungin 1800-luvun puutaloista on jäljellä :(


Tänään lähdin käymään puuvillalangan perässä. Toivolan vanhalla pihalla on lankakauppa, josta tiesin saavani haluamaani lankaa. Ihanassa vanhassa puutalossa sijaitsee lankakauppa Titityy. Aivan ihastuttava pieni lankapuoti ja kerrassaan erinomainen palvelu!

Minua aina hävettää mennä erikoisliikkeisiin muutaman euron ostoksia tekemään. Tulee aina ovella sellanen olo, että tuon vain kuraa sisälle. Heti ovella ystävällinen myyjä kysyi, mitä tarvitsen. Kerroin, mitä olen vailla ja lanka oli jopa 20% alennuksessa. Pari tarvitsemaani kerää maksoi yhteensä noin 5 euroa. Olemattomasta ostoksestani huolimatta myyjä iloisesti kertoi langan neulomisesta ja puikkojen valinnasta, kun täyspuuvilla kutistuu pesussa aina vähän.

Lähtiessä kysyin, että voiko heille soittaa lankakysymyksissä, jos on netistä tilaamassa. Aina saa soittaa ja useimmiten joku jopa ehtii vastaamaankin :) Yhden visiitin perusteella suosittelen visiteeraamaan Titityyssä ja koko Toivolan vanhalla pihalla! Titityyssä oli useampia naisia palvelemassa asiakkaita ja ei ollut minkäänlaista kiireen tuntua, vaikka samalla oven avauksella sisään pölähti huomattavasti rikkaamman oloisia venäläisiä turisteja.

Suosittelen kaikille Jyväskylän kävijöille Toivolan Vanhaan Pihaan tutustumista! Pelkästään piha itsessään oli näkemisen arvoinen, vaikka räntää tuli niskaan ja parkkirahaa oli niukasti. Ehdottomasti menen uudestaan ja seuraavalla kerralla käyn muissakin putiikeissa.

Nappasin matkaan pari kerää puuvillalankaa käsipyyhkeitä varten. Ensimmäisen pyyhkeen kerkesin jo illalla neuloakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...