banneri

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Strömssin mieleton vehnäleipä

Joskus vahingossa ja koheltaessa voi sattua nappisosuma. Tämä vehnäleipä ehdottomasti on sellainen. Tehdessä mikään ei mennyt niinkuin Strömsössä, mutta lopputulos oli aivan mielettömän hyvää. En todellakaan uskonut, että taikinasta enää mitään syömäkelpoista tulee. Uteliaisuuttani lisäsin jauhot ja paistoin.

Loppiaisena ei ollut kaupat auki ja reissun jäljiltä ei tietenkään ollut leipää. Äkkiähän tuollaisen vehnäleivän leipaisee. Jos on jauhoja. Jauhot loppui juuri pahimmoiltaan. Taikina oli niin velliä, ettei siitä olisi saanut edes vuokaleipää. Sen verran paksua, ettei se ehkä enää juuritaikinanakaan toimisi. Nesteen seassa oli jo hiivat, suolat ja sokerit.

Dumppasin astian jääkaappiin ja päätin jatkaa aamulla, kun kaupas aukeaa. Jääkaappiinhan taikina unohtui ja siellä vietti aikaansa melkein 2 vuorokautta. Iltapäivällä lisäsin taikinaan jauhoja. Niitä meni ehdottomasti ihan liikaa näppituntumaan verrattuna. Valmiin leivän koostumuksesta päätellen jauhojen määrä oli tismalleen passeli.

Mieletön vehnäleipä
4dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
suolaa
sokeria
vehnäjauhoja

Sekoita hiiva, suola ja sokeri veteen. Hulauta pussista jauhoja ja vatkaa paksuksi puuroksi. Unohda jääkaappiin pariksi päiväksi. Lisää jauhoja. Paista 225 asteessa.

Parin päivän jääkaapissa odottelun jälkeen.

Ei ihan onnistunut kuvaaminenkaan. Nätisti oman kuupan varjo keskellä kuvaa. Lopputuloksesta ei ole kuvaa. Kävin vaan leivän kimppuun ajatuksella, että maistan ja heitän roskiin. Leipä katos sellasta vauhtia suuhun. Se olis ollut todella hauskan näköinen. En todellakaan ruvennut pellille muotoilemaan tai viiltoja veteleen, joten lopputulos oli kivan näköinen möykky. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...