banneri

lauantai 18. tammikuuta 2014

Pinaattilettuja

Viime aikoina on kokkailtu vain tuttuja nopeita sörsseleitä, joista ei ole mitään kirjoitettavaa. Läpitunkeva kylmyys on keskittänyt energian lähinnä puikkojen ympärille. Jospa pakkaseen tottuisi taas pian.

Pinaattiletut kuuluu mun suosikkiruokiin. Todella yksinkertainen eväs, helppo valmistaa ja edullinenkin. Pinaatit ostin pakastimeen jo joulukuussa tarkoituksena osallistua joulukuun ruokahaasteen Intia-teemaan. Aikaa ei silloin löytynytkään.

Lettutaikinan teen näppituntumalla. Eilisessä taikinassa oli jotain outoa. Alkuun letut paistui erinomaisen onnistuneesti ja kääntyivät helposti. Puolen välin huitteilla kääntäessä rupesivat repeilemään. En tajua, mitä tapahtui! Suunnilleen samanlaisella taikinalla olen paistanut pienen ikuisuuden ja koskaan ei ole näin käynyt. Yleensä teen taikinan ja muutamien tuntien jälkeen paistan. Ensimmäinen on aina koiran lettu tai pannun lämmityslettu. Samalla selviää taikinan koostumus. Liian löysään taikinaan lisätään vähän jauhoja, liian paksuksi turvonneeseen maitoa tai vettä.

Makuun outo repeily ei vaikuttanut millään tavalla. Yhtä herkkua kuin aina ennenkin. Pinaattilettutaikina

0,5 l maitoa
2 munaa
2 pussia pakastepinaattia
suolaa
jauhoja

paistamiseen voita

Minä paistan letut aina ikean pienellä ohutpohjaisella teflonpannulla. Valurauta olis parempi, mutta en omista valurautapannua. Pieniä pyöreitä lettuja en paista koskaan. Pinaattiletunkin pitää olla oikean letun kokoinen.

Tarjoile esim. perunamuussin ja puolukkasurvoksen kanssa. Minä syön sellaisenaan ilman mitään lisäkkeitä.

2 kommenttia:

  1. Seinäjoen kouluissa muksut opetetaan pienestä pitäen syömään pinaattilätyt jauhelihakastikkeen kanssa. Sopii hämmentävän hyvin yhteen ja olikin muksuna mun lempiruoka. Muualla en tähän oo törmännyt :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa aika erikoiselta yhdistelmältä, mutta miksipäs ei :) Erikoisinta yhdistelmässä on varmaankin kahden sellaisenaan pääruuaksi kelpaavan asian yhdistäminen yhdelle aterialle laitoskeittiössä, jossa ruoka pitäis saada lautaselle mahdollisimman halvalla. Selvästi Seinäjoella ei ihan jokaista penniä jouduta venyttämään kouluruokalassa aivan soikeaksi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...