banneri

tiistai 21. tammikuuta 2014

Meidän Safkaa starttasi

Meidän Safkaa alkoi AVAlla tänä iltana klo 21. Selvästi odotin ihan liikaa. Toivottavasti ohjelma paranee jatkossa.

Telkkarissa pyörineiden mainosten perusteella kuvittelin, että ohjelmassa laitetaan parempaa arkiruokaa ja kauden raaka-aineilla tarkoitettaisiin kotimaisia kausituotteita, jotka ovat kaikkien saatavilla. Mun silmiin sattuneissa mainoksissa erikseen korostettiin, että jokaisen on syötävä, vaikkei ruokaharrastaja olisikaan.

Sinisimpukat epäilemättä ovat kausituotteita tuoreena, mutta kotimaisia sinisimpukoita ei ole olemassakaan. Karitsaa Suomessa kasvatetaan, mutta lammastalous on tässä maassa hyvin marginaalista. Uskoakseni harvassa keittiössä simpukat ja karitsa normaalia arkiruokaa on. Minun kyökissä kummatkaan ei ole koskaan edes pyörähtäneet, mutta moni muu laittaa niitä toisinaan.

Eniten ohjelmassa kuitenkin häiritsi Hannan jatkuva kikatus. Jännityksestä hermostunut hihitys varmasti johtui ja toivottavasti jää sarjan kuluessa pois. Aika rasittavaa kuultavaa kuitenkin.

Ensimmäisen 10 minuutin jälkeen keskityin enemmän laskemaan villasukan varren kerroksia ja silmukoita ja katsoin vain toisella silmällä. Kuuntelin kuitenkin korvat liiankin höröllään.

Ei tämä valitettavasti eronnut mitenkään kymmenistä ilta toisensa perään useammalla kanavalla pyörivistä ruokaohjelmista. Hinnaltaan arvokkaita ja maalaisille tuntemattomia raaka-aineita nostellaan lautaselle jokaisessa ohjelmassa joka ilta useammalla eri kielellä. Pelkkä suomen kieli ja kotimaiset maisemat ei ihan mulle riittänyt.

3 kommenttia:

 1. Otin ohjelman nauhalle - ihan nyt tarkoituksella kun pääroolissa on bloggari - muuten en jaksa kokkiohjelmia ollenkaan... On tässä kotona kokkiohjelmaa ihan tarpeeksi kun tämä porukan pitää safkoissa :)
  Täytyy vilkaista läpi kun ehtii. Eipä sillä - en just nyt motivoidu minäkään simpukoista. Lammasta valmistin ennen paljonkin - opin kyllä sen homman hyvin Espanjassa asuessani. Täällä Suomessa löysin naapurikyliltä luomutarhurin, jolta hankin pari kertaa koko lampaan. Nyt on liha jäänyt ja harjoittelen näitä kasvisjuttuja.

  Ristiriitaista kyllä - kirjoittelen blogiin näitä ruokaa sivuavia juttuja vaikka en ole ollenkaan intohimoinen ruuanlaittaja. Mutta jos hyvää tahtoo syödä, niin itse on tehtävä...
  Ja koska itse on tehtävä, niin mahdollisimman helpollla yritän selvitä :)

  Sinulla on mukavia ruokajuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti meillä on aikalailla samanlainen suhtautuminen ruokaan :) Syödä pitää ja mielellään hyvää ruokaa. Hyvän ei tarvitse olla kallista tai vaikeaa.

   Luonnoksissa on pyörinyt jo 2 kuukautta melkein valmis postaus tähän asiaan liittyen. Kirjoitus ei ole ensin oikein valmistunut alkuinnostuksen jälkeen ja nyt olen säästellyt sitä 100. julkaistuksi :D

   Poista
 2. Mä en edes katsonut, enkä edes aio katsoa, jäi mainoksista niin huono kuva ohjelmasta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...