banneri

maanantai 6. tammikuuta 2014

Lindströminpihvit

Eilen kotimatkalla pohjoisesta muistin, että jääkaapissa on punajuuria, jotka pitäisi syödä pois. Niitä jäi puolipussillista punajuurilaatikosta. Osa oli selvästi jo mennyt pilalle ja ruvennut homentumaan.

Lindströminpihvejä en muista syöneeni useampaan vuoteen, joten hain matkalla jauhelihapaketin. Kaikkea muuta kuvittelin olevan ja kuola valuen ajattelin pihvin päälle miedolla lämmöllä haudutettuja sipulirenkaita. Tässä vaiheessa jokainen arvaa, onko mulla sipulia. Yksi mitättömän pieni ja tietysti sipuli loppui juuri arkipyhänä.

Pihvien kanssa olin suunnitellut perunamuussia, kun perunoita jääkaapissa on. Ne olikin sellasta lajiketta, että liisteriksi menis muussi. Ainahan onneksi voi tehdä pottuvoita.

Oltiin sovittu etsintätreenit puoleksi päiväksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, etten ole syönyt ennen treenejä mitään. Muutama tunti raittiissa ulkoilmassa koirien kanssa piilosta herättää ruokahalun. Ruokalajin valinta ei mennyt ihan nappiin ottaen huomioon, että lindströminpihvien tekoon menee melko paljon aikaa ja kotiutuessa on aivan hirveä nälkä. Vähän suolakeksejä alkupalaksi ja ruuanlaittoon.

Hyviähän nämä aina on. Ihanan pehmeitä ja värikkäitä. Haudutettu sipuli olisi kruunannut aterian. Todella harvoin kotona olen tehnyt, vaikkei ruoka työläs ole ja varsin edullinenkin.

Höyryävän kuumana uunista ulos


Lindströminpihvit

400g jauhelihaa
1 iso sipuli, minulla oli vain pieni ja se oli liian vähän
8 pientä punajuurta
purkki kermaviiliä
vajaa desi korppujauhoja
1 muna
suolaa
pippuria

Keitä punajuuret kypsiksi, rapsuttele veitsellä kuoret irti ja raasta. Kaikki muut aineet sekaisin. Mutoile pihveiksi ja paista miedolla lämmöllä pannulla tai uunissa. Uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia pihvien koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...