banneri

lauantai 25. tammikuuta 2014

Köyhän ja laiskan naisen kalalaatikko, jossa ei ollut kalaa

Aamulla lähdettiin ystäväni kanssa maaseutumatkalle koirakokeeseen. Koepaikka oli upouusi koiraurheiluhalli. Saatiin, mitä lähdettiin hakemaan. Puitteet oli järjestäjillä kunnossa ja varpaat jäätyi vasta autossa kotimatkalla. Huippua, ettei koko päivää tarvinnut palella.

Paluumatkalla käytiin abc:llä syömässä. Minä tykkään majoneesia tursuavista hampurilaisaterioista, mutta abc:n oma hamppariateria oli aivan hirveä. Otin ainoan kasvisvaihtoehdon. En tiedä, mitä sämpylän välissä oli, mutta hampaita sen syömiseen ei tarvinnut. Jotain aivan luokatonta mössöä. En oleta huoltoasemalla saavani muutamalla eurolla mitään kulinaarista iloittelua, mutta harvoin tollasta mössöä on eteen kannettu. Kotiutuessa oli siis ihan hirveä nälkä!

Mitään ruokaahan täällä ei tietenkään ollut ja energiaa kokkailuun ei päivän raitisilmamyrkytyksen jälkeen oikein enää irronnut. Kaupassakin olisi pitänyt käydä. Jälleen kerran siis päädyin mättämään yhteen kaiken sen, mitä kaapeista löytyy. Tästä tuli ihan onnistunut sapuska. Proteiiniköyhä, mutta ei se mitään. Inspiraatio sörsseliin Ruokapankki-blogista.

John Westin curry-tonnikala oli tarjouksessa citymarketissa. En suosittele kenellekään! Currykastike oli ihan syötävää, mutta ei mitenkään erityisen hyvää. Tonnikalan etsimeen täytyi ottaa suurennuslasi kaveriksi. Tonnikalaa oli niin vähän, että sitä oli ilmeisesti laitettu currykastikkeen mausteeksi.

Vajaa pussi makaroonia
pari keitettyä munaa
tonnikalapurkki
kermapurkki
raaka kananmuna
suolaa, paljon suolaa
muita mausteita
juuston jämät

Keitä makaroonit ja sipellä munat. Kippaa sekaan tonnikala, suola ja muut mausteet. Riko kananmuna kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden päälle. Raasta juusto päälle. Paista noin 200 asteessa puolisen tuntia.

Näyttää makaroonilaatikolta ja sitähän se on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...