banneri

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kohti Uutta

Alkanut vuosi starttasi hieman tohjoisissa tunnelmissa. Kuvassa siis kääretorttu.


Lisäsin eilen ikääni yhden numeron lisää ja sen kunniaksi ostin leipomosta valmiin kääretortun. Pakatessa torttu oli ihan priimaa. Autosta noustessa ajattelin, ompa täällä taas liukasta. Sen jälkeen lähtikin iloisesti jalat alta ja tietysti kääretorttu jäi perseen alle. Onneksi ei suurempia vahinkoja sattunut. Törmäystestin läpäissyt torttu oli oikein maukasta. Tästä on suunta vain ylöspäin.

Aloitin blogini maaliskuussa. Tilastojen mukaan olen kirjoittanut 97 postausta, joista 4 on edelleen luonnoksina odottamassa loppuun asti naputtelua.

Selvästi luetuin teksti on ollut vaivaton ja vaivaamaton pataleipä. Ohje on ollut todella suosittu blogeissa ja facebookissa, enkä yhtään ihmettele syytä. Resepti on niin helppo ja nimensä mukaan vaivaton, että erinomaisen onnistuneen leivän leipoo kokemattomampikin leipuri olemattomalla jauhopeukalolla.

Toiseksi suosituimman paikan vei punajuurilaatikko. Tämäkin on todella simppeli ja herkullinen resepti. Ruuan täytyy olla hyvää, jos siihen tulee parekki aurajuustoa!

Sijoille 3.-5. nousi ruokakriisin jälkeinen mausteinen kesäkurpitsavuoka, jouluinen bostonkakku ja suppilovahvero-sipulipiirakka.

Alkaneelle vuodelle en varsinaisia tavoitteita ajatellut asettaa, mutta joitain ideoita olen pyöritellyt päässäni. Inspiraation iskiessä jatkan kouluruokainhokkien kokkailua. En usko, etteikö melkein mistä tahansa saa onnistunutta ateriaa aikaiseksi. Toisena ajatuksena on ollut uusiin raaka-aineisiin tutustuminen. Mm. HeVi-osastolla on lukuisia hedelmiä ja vihanneksia, joita en ole koskaan itse valmistanut. Ehkä opettelen myös ottamaan parempia kuvia. Tai ainakin yritän räpsiä muuallakin kuin keittiössä hellan päällä, vaikka keittiö on ainut paikka, johon karvaiset laaduntarkkailijat eivät pääse työntämään kuonojaan.

Hyvää Uutta Vuotta! Nouskoon kaikkien taikinat, kypsykööt raaka-aineet oikeaan kypsyyteen ja olkoon vuosi 2014 vähintään yhtä herkullinen kuin edellinen!

1 kommentti:

  1. Minäkin eksyin blogiisi tuon vaivattoman leipäreseptin perässä :) Kiva blogi sinulla, kirjoittamaasi on miellyttävä lukea, eikä kuvatkaan ole hassumpia. Maistuvaa kuluvaa vuotta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...