banneri

tiistai 28. tammikuuta 2014

Helkkarin Hyvä Hernekeitto

Tämän päivän suunnitelma oli savupekoni-hernekeitto. Hyvää olisi varmaan ollut sekin. Olin aivan varma, että pakastimessa on pekonia. Ei ollut, kun illalla olisin ottanut sulamaan. En ole aikoihin pekonia syönyt, joten todella mystinen katoaminen. Savuaromi olisi tullut pullosta. Alkuperäisessä suunnitelmassa pitäytyminen ja kaupassa käyminen ei ollut vaihtoehto, kun klo 22 jälkeen pakastinta kaivelin.

Suunnitelman vaihto ja herneiden kaveriksi valkoisia papuja likoon yön yli. Pavut ei mun mielestä valmiissa keitossa juuri maistu. Ne on mukana vain tekemässä keitosta ruokaisampaa. Pelkistä herneistä tehty keitto ei juurikaan pidä nälkää.

Liotettavien herneiden ja papujen määrä kannattaa sovittaa syöjien määrään. Tästä määrästä paksua keittoa minä syön kahdesti.

Keittiöstä tullessa ei kädet riittänyt, joten keitin tomaatin soppaan.


Helkkarin hyvä hernekeitto

noin 1 dl herneitä
n. 1dl valkoisia papuja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
reilu 1 tl currytahnaa
loraus soijakastiketta
chiliä
vettä
(pari siivua juustoa)

Liota herneitä ja papuja yön yli. Kaada liotusvesi pois ja kattilaan. Lisää tuoretta vettä päälle ja kiehumaan. Minä keitän hernekeiton ja kaikki palkokasvit aina vettä lisäten. Aluksi sen verran vettä, että peittyy reilusti ja välillä käyn lisäämässä vettä.

Vajaan parin tunnin jälkeen soseuta herneet ja pavut ja tarkasta paksuus. Keitto sakenee levyllä vielä. Paksuun kannattaa lisätä vähän vettä. Palauta soseutettu keitto levylle. Saa ja pitää jäädä sattumia!

Pilko sipulit ja heitä keiton sekaan. Lisää curry, chili ja soijakastike. Anna tasautua hetken aikaa lämpimällä levyllä. Ei tarvitse enää kiehua.

Ainut oikea tapa hernekeiton syömiseen on juuston palojen uittaminen keitossa. Eli silpaise höylällä pari palaa ihan tavallisesta edamista tms. ja sipellä siivut lautasen pohjalle peukalon kokoisiksi paloiksi. Kaada kuuma keitto päälle ja syö. 


2 kommenttia:

  1. Hyvä idea yhdistää pavut ja herneet. Täytyy testata :)
    Minä laitan hernekeittoon aina raejuustoa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...