banneri

perjantai 10. tammikuuta 2014

Garam Masala meets HK:n blöö -Mausteinen makkarasoppa

Soppapäivä tänäänkin. Muillakin oli harhakuvitelmana ja toiveena päästä höpisemään lumesta ja lämmittävästä keitosta. Ei tullut luvattua talvea tänäänkään. Soppaa meillä silti tänäänkin syödään. Tällä kertaa mausteista makkarasoppaa.

Hyvin harvoin teen makkarakeittoa. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, etten oikeastaan edes pidä lenkkimakkarasta. Ostin lenkin Minimanista eurolla. Jo kaupassa mietin, voiko lenkistä saada aikaiseksi mitään oikeasti hyvää? Makkaraperunat grilliltä, ei oikein muuta. Onko olemassa mitään lenkkimakkararuokaa, jota ilkeisi tarjota vieraille?

Ihan hyvää tämä oikeasti oli. Riittävästi mausteita ja makkarat paistinpannun kautta. Helppoa, halpaa ja nopeeta. Mausteet ei yllättänyt edes itseäni. Käsi käy automaattisesti samat purkit samassa järjestyksessä.



Mausteinen makkarasoppa

4 perunaa
2 isohkoa porkkanaa
2 sipulia
vihreitä papuja pakkasesta
currytahnaa
pippuria
inkivääriä
paprikajauhetta
kurkumaa
jeeraa
chiliä
garam masalaa
soijakastiketta ja/tai suolaa

Pilko perunat, porkkanat ja toinen sipuli kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyy. Keitä kypsäksi. Paista makkarat pannussa. Lisää pakastepavut, jos niitä käytät ja makkarat kattilaan. Mausta ja lisää vettä sopiva määrä. Anna kiehua hetki, että maut tasaantuu.

Toinen sipuli paistetaan keiton päälle. Namia!

1 kommentti:

  1. Täällä oli aamulla maa osittain valkoinen, mutta siihen se lumentulo sitten jäikin, ja taitaa jo suurin osa olla sulanut pois.:( Eilen meilläkin oli mausteinen makkarasoppapäivä, tosin eri maustein ja tomaattipohjaisella liemellä. Ei tullut otettua kuvaa annoksesta, joten ei nyt blogiin asti päädy tällä kertaa. Keitot on hyviä talviruokia. Kunhan olisi kunnon talvi.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...