banneri

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Chorizo-lihapullat kermakastikkeessa

Teen lihapullia äärimmäisen harvoin. Koko elämäni aikana varmaan alle viisi kertaa. Tähän asti olen lihapullia pyöritellyt vain tupaantulijaisiin yms. juhliin tai illanistujaisiin. Lihapullien teko on todella helppoa, ei erityisen aikaa vievää ja lopputuloskin on aina suorastaan mainio. Mun kädet taikinaan -ongelma on tehokas este lihapullien tehtailuun. Tänään tein elämäni ensimmäiset lihapullat vain itselleni.

Ostin eilen jauhelihaa, koska se oli tarjouksessa. Oikeasti minulla olisi aamulla tehnyt mieli mausteista chorizoa. Tirisevän makkaran takia olisin voinut tehdä melkein mitä vaan. Jauhelihasta olen tehnyt chorizoja itsekin, mutta siihen ei nyt ollut innostusta. Aika työlästä, sotkee koko keittiön ja aikaakin menee pirusti. Kompromissiratkaisuna chorizo-lihapullia.



Chorizo-lihapullat

400g halvinta jauhelihaa
1 sipuli
n. ½ dl korppujauhoja
pari reilua ruokalusikallista turkkilaista jugurttia
1 valkosipulin kynsi
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl chilijauhetta

Pilko sipulit, turvota korppujauhot jugurtissa ja sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Pyörittele kostein sormin lihapulliksi ja paista pannulla tai uunissa. Minä tavoilleni uskollisena paistan mielummin uunissa. 225 astetta ja 15-20 minuuttia.

Alkuperäinen plan olisi ollut tehdä lihapullille tomaattisoossi ja kiehauttaa pullat tonaattikastikkeessa lämpimäksi. Riisin kera lautaselle. Tomaattimurska ja riisi olikin loppu, joten täytyi vaihtaa suunnitelmaa lennosta.

Spagettia ja kermaa on, joten spagettia kermakastikkeessa ja lihapullia. Hyväähän kermakastike aina on. Ei mikään kermakastikkeessa voi olla pahaa. Tässä kermakastike oli ehkä kuitenkin jo vähän liikaa. Tomaattikastikkeella olisi pysynyt kevyempänä. Kermakastikeannoksen jälkeen on pakko ottaa päiväunet.

Kermakastike

vajaa 50g. voita
vehnäjauhoja
purkki kermaa
maitoa
soijakastiketta
mustapippuria

Superhelppoon kermakastikkeeseen en ole koskaan aineksia sen ihmeemmin mittaillut.

Sulatetaan voi kattilassa tai kasarissa ja lisätään jauhot. Annetaan jauhojen kypsyä jonkin aikaa, mutta ei ruskisteta.

Ota kattila tai kasari liedeltä ja lisää kerma. Sekoittele ja jätä hetkeksi levyn kulmalle, jotta kastike sakenee. Lisää maitoa halutun paksuuden saavuttamiseksi. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...