banneri

maanantai 2. joulukuuta 2013

Vapise HabaneroKitchen -wasabilohta!

Idea wasabiloheen on puhtaasti Habanerokitchenistä. Eilen ajattelin reseptiä lukiessa, että ehdottomasti jossain välissä kokeilen ohjetta. Vaikken vakuumikalasta tykkää, vakuumilohta saa toisinaan niin naurettavan halvalla, että pakkohan sitä on köyhän syödä. Se toisinaan tuli yllättäen tänään.

Alunperin menin kauppaan ostamaan joululimppuun piimää ja mausteet. Satuin kaupasta löytämään ruodotonta lohifileetä 4e/kilo. Seuraavaksi marssin maustehyllylle etsimään wasabia. Muita aineita en sitten muistanutkaan. Hämärä mielikuva oli, että wasabi sekoitetaan johonkin toiseen asiaan ja soijakastike kuului ohjeeseen. Mielikuva oli, ettei ohjeessa ollut wasabin lisäksi mitään tavallisesta keittiöstä löytymätöntä. Paitsi Santa Marian mausteseos ja hunaja. Hunajaa en ole ostanut ikinä. Sävelsin mausteet kotona niistä aineista, joita oli ja joiden ajattelin sopivan ruokaan. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Kuva ei todellakaan tee oikeutta ruualle. Kuvassa näyttää aivan kammottavalta mössöltä :(
Mä en ole koskaan syönyt sushia tai koko wasabia. Ei siis ole mitään ennakkoluuloja tai -oletuksia, miltä tämän olisi kuulunut maistua. Ihan mielettömän hyvää! Tuoksu oli niin ihana, että se pitäisi saada pulloon!

Wasabilohi

lohta, mulla oli puolikas filettä
merisuolaa
1 rlk soijakastiketta
reilu tl currytahnaa
1/2 rkl wasabitahnaa
chilijauhetta
hiukan sokeria
kermaa loraus

Siivoa lohi fileeksi uunivuokaan tai osta valmis file. Suolaa file molemmin puolin ja nosta uunivuokassa jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

Sekoita mausteet keskenään ja lorauta kermaa jatkeeksi.

Valuta mausteseos kalan päälle ja pukkaa 175 asteeseen. Jos jaksat käy, valelemassa kalaa valuneella maustesoksella muutaman kerran kypsennyksen aikana. Paistoajasta ei ole mitään käryä, mutta veikkaisin neljännes lohelle noin 20 minuuttia.Touhusin muuta ennenkuin aloitin perunoiden kuorimisen, joten unohdin katsoa kelloa. Aika ei ole oleellinen, kyllä jokainen tietää, millon lohi on kypsää.

Tarjoa vaikka hyrskypottujen kanssa.

Harvoin jaksan itselleni tehdä varsinaista pottumuussia. Yleensä syön pottumuussini hyrskypottuina. Perunat keitetään aivan ylikypsiksi ja kaadetaan  vesi pois. Maito ja voi pottujen sekaan, kansi päälle ja hyrskytetään voimakkaasti eli ravistetaan pottuja tohjoksi. Lisää suolaa ja syö.

Wasabin ostamisesta tunnen edelleen vähän huonoa omaatuntoa. Yli 3 euroa pienestä tuubista maustatahnaa tuntuu aika suolaiselta. Maku oli niin kohdillaan, että ehkä se oli hintansa arvoinen.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...