banneri

lauantai 14. joulukuuta 2013

Punajuurilaatikko

Seuraava laatikko uunista ulos!

Meillä ei rosollia joulupöydässä ole ollut enää pariin vuoteen. Muistaakseni 3 vuotta sitten oli viimeksi ja sitä väkisin syötiin joulu jälkeen monta päivää. Rosolli ei jostain syystä ole erityisen maistuvaa kenenkään mielestä, joten hylkäsin sen. Tänä vuonna ajattelin pienen tauon jälkeen palauttaa punajuuren joulupöytään. Tällä kertaa laatikon muodossa.

Olen tehnyt tätä itselleni pelkäksi pääruuaksi muutamia kertoja, mutta passaa mielestäni oikein hyvin joulupöytäänkin. Selvästikään en ole mielipiteeni kanssa yksin, sillä moni muukin bloggaaja on punajuurilaatikosta kirjoittanut viime aikoina. 

Punajuurilaatikko on aivan superhelppo ja mielettömän hyvää. Tässä ei voi epäonnistua. Jos et pidä Aura-juustosta, sen voi korvata esim. vuohenjuustolla tai fetalla. Tai iske laatikkoon toinen purkki ranskankermaa ja mausta suolalla.

Ainut haittapuoli tässä on, ettei tämä meinaa säilyä joulupöytään. Mystinen katoaminen vaan tapahtuu. Toinen ongelma sotkuisella kokilla on punajuurella sotkeminen. Keittiön saa aivan hirveään siivoon, jos ei tsemppaa erikseen.

Punajuurilaatikko

reilu kilo punajuuria
purkki ranskankermaa
pala Aura-juustoa

Pinnalle korppujauhoja

Keitä punajuuret kuorineen ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja raasta. Kippaa perään ranskankerma ja silputtu Aura-juusto. Sekoita, lapa vuokiin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kuvaahan tästä ei meinannut tarjolla olevan valaistuksen puitteissa saada millään...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...