banneri

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Porkkanalaatikko

Päivällä käytiin tyttöporukalla elokuvissa. Edellisestä leffareissusta on aikaa kymmenisen vuotta. Tämä reissu ei tullut kalliiksi. Tiistaisin kotimaisia elokuvia pääsee katsomaan 2 yhden hinnalla Veikkauskortilla ja kolmannesta lipusta sai vielä S-kortilla 15% alennusta, koska elokuva sattui olemaan joku kuukauden elokuva. 3 lippua 12 eurolla. Ei todellakaan paha hinta. 



Tästä ruokalajista voin rehellisesti sanoa, etten pidä sen valmistamisesta. Eihän tämä vaikea, mutta riisipuuron keitto tökkii. Perinteisesti unhodan sekottaa ja poltan ensimmäisen puuron pohjaan. Tällä kertaa onnistuin ensimmäisellä yrittämällä.

Tein porkkanalaatikonkin Valion ohjeella. Porkkanalaatikko ei ole jouluruuista ykkössuosikkejani, mutta ainakin viime vuonna tykkäsin tällä ohjeesta tehdystä poikkeuksellisen paljon. Äsken uunista otettuja en ole maistanut.

En noudattanut ohjetta puuron keiton osalta. Pistin 2dl riisiä 2 dl vettä kiehumaan ja heitin perään vajaa 50g voita. Veden imeytymisen jälkeen lisäsin litran maitoa, pistin levylle 5 sentin kolikoita nostamaan kattilan irti levystä ja säädin levyn niin pienelle, että maito hädin tuskin alkoi kiehumaan.

Riisipuuro

2dl vettä
2dl riisiä
30g voita
1l kulutusmaitoa

Porkkanalaatikko
3/4 keitetystä riisipuurosta
1 kg porkkanasosetta
½ dl siirappia
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl valkopippuria

Päälle korppujauhoja

Sekoita aineet keskenään ja annostele vuokiin. Pikkuvuokia paistoin 200 asteessa 55 minuuttia..

2 kommenttia:

  1. En tiedä mitä ohjetta "et noudattanut", mutta kokeilepa seuraavalla kerralla ihan ensimmäiseksi sulattaa voi kattilan pohjalle ja vasta sen jälkeen lisätä loput ainekset :) Sitten pitäisi onnistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää muistaa vuoden päästä :) Porkkanalaatikkoon menee ainoat mun keittämät riisipuurot. Sellaisenaan en riisipuuroa syö.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...