banneri

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kalapihvit

Moi, olen Ansku ja olen tuote-esittelijän uhri.

Prisman konsulentti onnistui myymään mulle Valion Ritari-juustoa. Ei vaatinut kuin pikkupalan maistiaista ja Ritaria oli saatava. Tää on vaan mielettömän hyvää! Enkä kehu siksi, että olisin saanut kehumisesta rahaa tai juustoa. Omista rahoistani 4.95e maksoin.

Simppelisti, parasta tällä hetkellä!
Mielettömän hyvää leivän päällä, mielettömän hyvää ruuassa, varmasti aivan taivaallista juustotarjottimella (jos raskisin juustoa sellaisenaan syödä). Harmi vaan, että kaikki herkullinen on kallista. Ainakin tarjous-Edamiin verrattuna.

Kalapihvit voi tehdä mistä tahansa kalasta. Yleensä olen käyttänyt haukea tai pieniä ahvenia ihan siksi, ettei tarvitse ruotia. Minä syön kyllä mielelläni haukea paistettuna ja savustettuna, mutta monet kokevat haen ruotimisen työlääksi ja vaikeaksi.

Raaka kala lihamyllyyn ja muutaman kerran läpi. Mahdollisimman pieneksi muhjuksi. Pikkuahvenia ei tarvitse kuin perkata ja suomustaa, nahkoineen kaikkineen lihamyllyyn. Hauki ja muut isommat kalat nahattomaksi fileeksi ja suurimmat ruodot pois. Onnistunee myös jollain monitoimikoneella tms. En ole kokeillut.

Kypsästä kalasta onnistuu yhtä lailla. Kypsästä kalasta tehdessä ruotisin ihan normaalisti ja käyttäisin muussaukseen haarukkaa lihamyllyn sijaan.

Lohta meillä riittää. Muuta täällä ei sitten oikein olekaan, joten tehdään lohipihvejä. Ritarin jämät uhrasin myös kalapihvitaikinaan.

Lohi on niin helppo ruotia ja olen vähän laiska pesemään lihamyllyä. Heitin puolikkaan lohifileen uuniin kypsymään. Kypsästä kalasta on niin nätti nykäistä nahka ja ruodot. Pihveiksi voi tietysti vetää minkä tahansa ylijääneen kalankin tai jopa ottaa tonnikalan suoraan purkista.

Tällä kertaa en laittanut muita mausteita kuin suolaa ja Ritarin jämät. Mausteilla en halunnut peittää juuston makua. Eilen vedin kaiken wasabilohen, joten malttoi maustaa kevyemmin.


Kalapihvit

Kalaa
suolaa
mausteita oman maun mukaan (esim. tilli, ruohosipuli)
sipuli
korppujauhoja
maitoa tai kermaa
1 muna

Tarkkoja määriä on mahdoton antaa, sillä ainesten määrä riippuu kalan määrästä.

Jauha kala. Turvota korppujauhot maidossa tai kermassa. Tähän taikinaan laitoin reilun ½ desiä korppujauhoja ja noin 1,5 dl kermaa. Pilko sipuli. Sekoita kala, korppujauhot sipuli ja muna keskenään. Mausta. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan maitoa tai kermaa. Päinvastaisessa tapauksessa lisää korppujauhoja varovasti.

Pihvit on niin helppotekoiset, että aineiden oikean määrän pystyy päättelemään tehdessä :)

Paista miedolla lämmöllä pannulla tai uunissa. Minä paistan aina kalapihvit uunissa.

Tarjoa hampurilaisten välissä, pottumuussin tai salaatin kera.

Juustoa ei voi olla liikaa, vaikka vähän pellille pihveistä tuliskin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...