banneri

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kalalaatikkoa

Joulupöydän kaloja piti ruveta tapaninpäivänä jatkojalostamaan. Aattona pöydässä oli savustettua lohta, graavilohta ja uunisiikaa. Pikkukylän kaupasta ei ihmeitä saa. Perunasipulisekoitusta ja kermaa sentään. Kalasta, potusta ja kermastahan saa kalalaatikon ennenkuin kalat pilaatuu syömäkelvottomiksi.

Kalalaatikkoon voi pistä melkein mitä tahansa kalaa. Kypsää tai raakaa. Silliä en ole kokeillut, mutta kai sekin kelpais.



Kalalaatikko

Mitä kalaa sattuu olemaan
Perunasipulisekoitusta
Kermaa
Suolaa tai sitten ei.

Sipellä kala uunivuokaan. Mitä enemmän, sen parempi. Täytä loppuvuoka perunasipulisekoituksella, sekoita aineksia keskenään ja kippaa kermat perään. Lisää suolaa, jos tarpeen. Varsinkin graavikala on niin suolaista, ettei lisäsuolaa tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...