banneri

tiistai 3. joulukuuta 2013

Joululimppu

Joulun valmistelu on virallisesti avattu ja ensimmäiset joululimput paistettu. Miten mä en ole muistanut, miten ihanalta pomeranssin kuori ja anis tuoksuu! Jos maustepusseihin jää jotain kokkailujen jälkeen, pöläytän loput pölypussiin joulusiivoukseen.En muista yhtään, mistä ohjeen olen löytänyt. Ihan muutamien päivien sisään jostain nappasin ja kynällä paperille kirjoitin. Ihme, että sain ohjeesta mitään selvää...
Juuri voideltuna uunista ulkona


Joululimppu (2 kpl)

½ l piimää
25 g hiivaa
1 dl siirappia
½ rkl suolaa
1/4 rkl pomeranssin kuorta
1/4 rkl anista
1/4 rkl fenkolia
1/4 rkl kuminaa
6 dl vehnäjauhoja
5 dl ruisjauhoja

voiteluun
½ dl siirappia
½ dl vettä

Sekoita vesi ja siirappi.

Liota hiiva piimään, lisää siirappi ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen. Minä en koskenut koko taikinaan, vaan vedin taikinakoukuilla alusta loppuun. Ainakin tällä kertaa kaappiin sattuneille jauhoille jauhojen määrä tuntui passelilta.

Paperilappusen mukainen kohotusaika 60 minsaa. Minä nukuin 2 tunnin päikkärit ja katsoin salatut elämät. Lähemmäs kolmea tuntia kohotin.

Voitele leivät vesi-siirappi-seoksella ennen uuniin laittamista sekä muutaman kerran paiston välillä ja vielä kerran jäähtyneenä. Paistetaan noin 200 asteessa, ehkäpä puolituntia? Kävin välissä kaupassa ja kotiin tullessa oli jo pikkusen liian tummaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...