banneri

maanantai 16. joulukuuta 2013

Joululahjavinkki heille, joilla on jo kaikkea!

Jokainen tuntee jonkun, jolle pitäisi keksiä joululahja, mutta lahjan saajalla on kaikkea. Ja mitä ei ole, voi marssia kauppaan ja ostaa tarvitsemansa. Keksippä tällaiselle henkilökohtainen joululahja...

Jokaisessa kodissa sotketaan keittiössä. Toisissa enemmän, toisissa vähemmän, mutta joka kodissa sotketaan, laitettiimpa keittiössä säännöllisesti ruokaa tai ei.

Neulo tiskirätti! Tiskirätti-muoti meni jo, mutta ajatus on edelleen joulun alla erittäin käyttökelpoinen. Bambulangasta neulottu tiskirätti on ekologinen vaihtoehto lähes kertakäyttöisille ostoluutuille. Bambusta thety rätti imee nestettä erinomaisen hyvin, eikä huuhdeltuna haise. Rätti kestää konepesun!

Tiskirätin neuloo hetkessä jokainen, joka suunnilleen osaa neuloa oikeeta ja nurjaa.

Minä en ole neulonut sitten opiskeluaikojen. Ensimmäinen rätti syntyi parissa tunnissa, vaikken ole erityisen nopea neuloja ja jouduin jatkuvasti irrottamaan Virallista Valvojaa lankakerästä, puikoista ja neulomuksesta. Ihan varmasti syntyy jokaiselta, jolla puikot pysyy jotenkin kädessä. Kannattaa heti unhohtaa kaikki käsityötuntien traumat villasukkaa tai lapasta muistuttamattomien tekeleiden parissa. Tästä ei käsityö helpommaksi muutu.

Pakettiin kannattaa sujauttaa useampi rätti, esim. 4 kpl. Vaikka rätit eivät helposti ala haisemaan, näitä täytyy kuitenkin säännöllisesti pestä. Useammalla rätillä likaisen voi jättää hetkeksi odottamaan ja vaihtaa uuteen, vaikka pesukoneeseen ei mitään tiskirätin kavereita olisikaan menossa.

Googlella löytyy lukuisia ohjeita, joissa useimmissa on käytetty Novitan Bambua. Anttilan avulias myyjä kertoi, että Bambu oli kevään/kesän lankavalikoimassa ja sitä ei tällä hetkellä marketeista saa. Lankakaupoista saa muiden merkkien bambulankaa ja ainakin tänään lankakaupasta ostamani toisen merkkiset olivat ihan samoissa hinnoissa kuin Bambu keväällä oli.

50g kerä maksoi 4,50e. Siitä tulee reilut 2 rättiä. Ei nämä hinnalla ole pilattuja. Itse käsintehty käyttölahja on aina saajalle arvokkaampi kuin perinteinen suklaarasia.

Käsityö saa näyttää käsityöltä! Ei tarvitse olla koneella neulotun näköinen :)
 Kuvan rätti on neulottu seuraavasti (kuten ohjeesta huomaa, en osaa lukea tai kirjoittaa neuleohjeita):

Luo 44 silmukkaa puikoille (3-3½), minä neulon löysän käsialan takia nro 3 puikoilla.

6 riviä aina oikein

Jatkossa 6 oikein, 4o, 4n.... 6 oikein. Aina 4 riviä siten, että syntyy ruutuja.

Ruutuja 14 riviä ja loppuun 6 riviä aina oikein.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...