banneri

perjantai 6. joulukuuta 2013

Ihan meni pipariksi!

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Minulla ei ole ihmeellisempiä perinteitä itsenäisyyspäivän viettoon. Yleensä olen makoillut kotona sohvalla ja katsellut Linnan juhlia itsekseni. Poikkeuksellisesti olen tänään menossa kaveriporukan kanssa viettämään iltaa ja katselemaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Tiedän taas hyvin konkreettisesti, mitä tarkoittaa, kun joku asia menee pipariksi!

En tiedä, mitä taas päässä liikkui, kun päätin tehdä piparitaikinan itse. En oppinut edellisestä vuodesta yhtään mitään. Ilmeisesti säännöllisesti haluan tehdä elämästäni hankalaa tai suorastaan mahdotonta. Ensi vuonna ja kaikkina seuraavina ostan piparitaikinani pakastealtaasta.

Näistä keksis jotain positiivista sanottavaa, jos olisin 4 vuotias.

Maku oli kohdillaan, mutta melkoinen määrä painokelvottomia sanoja tuli päästeltyä ennenkuin piparit oli pellillä ja menossa uuniin. En käsitä, mikä mun piparitaikinoissa menee aina vikaan. Taikina ei meinaa pysyä kasassa, kun siirrän niitä pellille. Tulossa olevan katastrofin tuntee sormissaan jo kaulitessa.

Taistelin piparit pellille voiveitsen ja juustohöylän avulla, mutta hermot oli aika riekaleina. En sentään polttanut viimeistä peltiä, mikä on ollut melko monena vuonna traditio.

Viime vuoden taikinaa en muista. Tunaroin taikinan jääkaappiin jo eilisiltana. Tänä vuonna käytin Kinuskikissan ohjetta. Jopa noudatin ohjetta tunnollisesti. Vika tuskin on ohjeessa.

Katastrofin maksimoimiseksi ajattelin "koristella" piparit vielä pikeerillä. Pikeerinkin kanssa hoitui kaksi kokeilua yhdellä kertaa, ensimmäinen ja viimeinen. Käsittely osoittautui ihan mahdottomaksi. Ns. kirjoitustylla oli aivan liian suuri ja sotki aivan hirveästi. Päädyin imaisemaan mössön lääkeruiskuun. Sillä onnistui vähän paremmin, mutta silti todella huonosti.

Lopputuloksena syntyi maailman rumimmat piparit ja hirveä siivo keittiöön. Vien nuo äitille lahjaksi, koska äitin tehtävä on kehua lapsensa räpöstyksiä ainakin hyvästä yrityksestä.

Paremmin pipareiden kanssa onnistuneille vinkkinä Dr. Oetkerin Pipari Battle 2013! Sarjoja on neljä: 1) Kotileipureiden 2D eli yksitasoiset piparkakut, 2) Kotileipureiden 3D eli kolmiulotteiset rakennelmat, 3) Yritin parhaani... piparkakut, joiden kauneus löytyy katsojan silmästä ja 4) Pro: eli kondiittorit, leivontablogin pitäjät ja muut ammattilaiseksi itsensä tunteva.

Voittajat palkitaan Kitchen Aid -yleiskoneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...