banneri

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Haukipulleroita

Ennen aattoa sattui niin onnellisesti, että Kalastaja sai ystävältään 3 isohkoa haukea. Minä en näitä valioyksilöitä nähnyt, eikä minun tarvinnut siivoamiseen osallistua. Minunkin makuun tuoretta kalaa suoraan verkosta ovelle toimitettuna. Rouva Kalastaja oli kalat perkannut ja fileiksi pistänyt. Arvioi pienempien olleen pikkusen alle parikiloisia ja isoimman reilu parikiloinen.

Tuumailtiin hetken aikaa, mitä kaloille tehdään. Kalastaja ei kesäisen sairaskohtauksen jäljiltä näe kunnolla ja sormien pihtiotteessakin on ongelmaa. Hauki hieman ruotoisena kalana on haasteellinen syötävä huonokuntoiselle ihmiselle. Päätimme jauhaa fileet ja tehdä kalapullia. Lopputulos olis kutakuinkin täydellinen, vaikka monitoimikoneen äärellä resepti improvisoitiin ja ainekset mitattiin hiha-vakiolla.

Kalaa perkkuun ja isompien ruotojen poistamisen jälkeen oli 2 0,75dl pakasterasiaa täyteen survottuna. Siitäpä saa jokainen arvailla, paljonko pyöreetä kalaa tarvitaan ja soveltaa ohjeen näppituntumalla.

Kalat jauhettiin ruotoineen monitoimikoneessa pariin kertaan. Astiassa ei meinannut riittää tila, mutta urheasti kone homman hoiti vain kerran hiukan savuttaen. Sipulit lyötiin kalamassan sekaan koneeseen jauhautumaan

Haulipullat

Haukea, paljon
4 pientä sipulia
2dl kermaa
1 muna
50g voita
3tl suolaa

Jauha kala ja sipulit, lisää muut aineet. Massa on aika tahmeaa ja pullien pyörittely vaatii enemmän halua kuin varsinaista kykyä.

Me emme viitsineet pyöritellä pulliksi vaan töräytettiin pursottimella kököiksi. Ulkonäkö ei tietysti ole mikään kummoinen, mutta eipä näitä jäänyt presidentille tarjottavaksikaan.

Paistettiin 200 asteessa. Kelloa ei tullut katsottua, mutta kala kypsyy nopeasti.

Kuvia en ottanut, kun toisen kotona touhusin. Eiköhän jokainen tiedä, miltä näyttää vaaleasta kalasta tehty kalapulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...