banneri

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pizza Bianco eli pizza ilman tomaattikastiketta


Tänään on isänpäivä ja hävikkiviikon viimeinen päivä. Isäni asuu niin kaukana, ettei isänpäivän lounas tai päivällinen tullut kysymykseenkään.

Kohta palaa suu

Pizza bianco on pizza ilman tomaattikastiketta. Pizzahan on vähän niinkuin pyttipannu. Siihen voi heitellä melkein kaiken mahdollisen, mitä kaapeista löytyy. Pizza sopii oikein hyvin hävikkiviikon päätökseksi.

Pizzan tekoa ajattelin jo eilen. Tarvitsen maanantaiksi helposti syötävät ja kassissa säilyvät eväät. Pizzapala on siihen aivan omiaan. Siihen löytyy lähes poikkeuksetta aineetkin. Kaupassa käynti ei eilen houkuttanut yhtään hirveässä pyhäpäivää edeltävässä tungoksessa. Kerrottakoon rehellisesti, että kuvittelin keittiöstä löytäväni paseerattua tomaattia. Ei löytynyt, joten ei laiteta.

Täytteeksi tällä kertaa tonnikalaa, salaattijuustokuutioita eli tuttavallisesti fetaa, kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Päälle juustoa.
Juustoa vaille

 Nopea pitsa, mutkat suoraksi ja pellille, mitä sattuu löytymään

Pohja
2,5 dl vettä
n. 1/2 ps kuivahiivaa
suolaa
jauhoja
öljyä

Valitettavasti en ole koskaan jauhoja mitannut. Kippaa kulhoon lämmintä vettä, hiiva ja suola. Ota ruokalusikka ja kippaa jauhoja pussista. Sekoita lusikalla. Lisää jauhoja niin pitkään, että taikina alkaa irrota lusikasta. Ei sentään niin paljon, että lusikka vääntyy sekoittaessa. Kippaa loraus öljyä sekaan jossain vaiheessa.

Oikeasti pitsataikinan teko on todella helppoa ja ei siinä voi mennä vikaan. Pistä kohoamaan tiskialtaaseen, jossa on tulikuumaa vettä. Kohotetaan sen aikaa, että muut asiat on pilkottu tai käyty tupakalla.

Kippaa taikina pellille leivinpaperin päälle, ripottele jauhoja päälle ja painele taikina mahdollisimman ohueksi käsin.

Levittele täytteet pohjan päälle ja juusto päälimmäiseksi. Juustoa ei tarvitse raastaa. Sen voi vetää suoraan tahkosta juustohöylällä. Paista 225 asteessa noin vartti.

Juustohöylällä vaan, ei kannata koko päiovää tuusataEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...