banneri

maanantai 4. marraskuuta 2013

Hävikkiviikko. NYT! Eli paista lettuja!

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen mukaan syömäkelpoisesta ruuasta heitetään pois 10-15%. Ihan järkyttävä määrä! Sapuska on kasvatettu, prosessoitu, pakattu, varastoitu, kuljetettu kauppaan, kaupasta kotiin, säilötty kylmässä, huolehdittu katkeamattomasta kylmäketjusta ja sen jälkeen siitä heitetään 15% biojätteeseen. Ruuan lisäksi aivan järkyttävää energian tuhlausta!

Paistan lettuni vasta illalla. Ensimmäisen kerran blogin historiassa kuvapankista otettu kuva. http://www.freedigitalphotos.net/


Yksinkertainen ja maukas tapa päästä eroon melkein mistä tahansa on paistaa lettuja! Taikinaan voi tunkea kaikki pottumuussin jämät, vanhenevat maitotuotteet jne. Kaikki, mikä katoaa taikinaan, kelpaa lettutaikinaan! Pinaattia sekaan ja tulee pinaattilettuja. Nesteeksi riittää vesi, ei tarvitse olla maitoa tai kermaa.

Ruuan tähteet pistetään lettujen sisään. Parin kastikelusikallisen takia ei kannata alkaa lettuja paistamaan, mutta voi jos tekee mieli. Reilummat kastike- tai riisijämät maustetaan uudelleen ja reilummin, heitetään sekaan vaikka pakastevihanneksia. Pyöritellään lettujen kanssa rullalle ja uuniin lämpiämään. Mausteissa ei kannata säästellä! Kuivuvat juuston jämät raastimeen ja letturullien päälle uuniin.

Illalla hillon kanssa, seuraavana päivänä lämpimäksi ruuaksi. Yleensä maistuu myös nirsoimmallekin muksulle.

Lettutaikina

1 muna/0,5l nestettä
hävitettäviä asioita
vehnäjauhoja

Täyte

Hilloa tai ruokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...