banneri

torstai 10. lokakuuta 2013

Paistettuja muikkuja

Minun täydellinen illalliseni ei vaadi erikoisia raaka-aineita tai mausteita, joiden nimeä en osaa edes lausua. Tuoretta kalaa, voita ja suolaa. Siinäpä tämän illan resepti yksinkertaisuudessaan. Paistetut muikut on lapsuudesta asti ollut yksi ehdottomista suosikkiruuistani.Sain isältä muikkuja noin kuukausi takaperin. Taatusti tuoreita, valmiiksi perkattuja ja tiedän muutamien kymmien metrien tarkkuudella, mistä ne on peräisin. Näitä fisuja ei ole seisotettu päivätolkulla jäissä ja myyty vielä reilun viikon päästäkin tuoreena. Nämä on olleet parissa tunnissa verkon nostosta pakastimessa, vaikka Koilismaalta Keski-suomeen ovatkin matkanneet.

Minä en yleensä osta kalaa. Käsitykseni tuoreesta kalasta eroaa aika radikaalisti Prisman kalatiskin käsityksestä. Minulle tuore kala tarkoittaa sitä, että se on parissa tunnissa jo lautasellakin ja tiedän tasan, minä päivänä se on pyydetty. Reilun viikko sitten jossain ulkomailla pyydetty ei ole tuoretta, vaikka sitä ilman sairastumisriskiä voikin myydä vielä useamman päivän.

Paistetut muikut

Muikkuja
ruisjauhoja
voita
muutama tippa öljyä
suolaa

Perkkaa muikut, sekoita suola jauhoihin, paista reilussa voissa ja pienessä määrässä öljyä.

Rapeiden muikkujen salaisuus on reipas paistolämpötila. Liian alhaisella lämmöllä kaloista tulee lötköjä. Hyviä nekin on, mutta rapeat tietysti aina parempia. Kelloa en paistaessa katsele. Paistetaan sen aikaa, että kalat on molemmin puolin rapeita.

Tämä illallinen ei kustantanut mitään. Kalat oli ilmaisia ja muutamalle potulle ei juuri hintaa tule. Pottumuussin tein kuohukermaan, kun maitoa ei ollut.

Viimeiset pannussa

2 kommenttia:

  1. Mä tykkäisin valtavasti paistetuista muikuista, mutta kun meillä ei muut syö, niin ei sitten tule itselle paistettua. Ehkä täytyisi vaan ostaa ja syöttää osa vaikka kissoille, paistamatta tosin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useamman ruuan laittaminen ei varmaankaan kovin tule kysymykseen, kun on muutakin tekemistä. Harvemmin on ylimääräistä aikaa laittaa jokaiselle omaa ruokaa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...